Redmi 7 s jednim punjenjem izdržao 18 dana u stanju pripravnosti

Microsoft nije jedini koji voli testove s potrošnjom baterije, sličan je odradio i Redmi samo što je u njegovom slučaju testni uređaj bio mobitel Redmi 7, a ne prijenosnik s internetskim preglednicima

Stjepan Bilić ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 06:00

Microsoft se jedno vrijeme zabavljao s testiranjem baterija. Zapravo, s njihovom autonomijom kada je za surfanje Internetom korišten Microsoft Edge preglednik, Mozilla Firefox ili Google Chrome. Naravno, u svakom tom testu pobjednik je bio Edge, no kako Edge prelazi na Chromium na kojem se temelji i Google Chrome, za očekivati je kako će ovakvih testova biti manje, ako i uopće.

No, to ne znači kako više neće biti tvrtki koje će naglašavati koliko njihovi uređaji manje crpe bateriju, od onih konkurentskih. Sličan test je proveo i Redmi, no u njegovom slučaju testni uređaj nije bio prijenosnik s Internetskim preglednicima već njihov mobitel Redmi 7.

Podsjetimo, Redmi 7 ima 6,26“ HD+ zaslon, Snapdragon 632 te ovisno o modelu 3 GB ili 4 GB RAM-a te 32 GB ili 64 GB podatkovnog prostora. Zajednička točka svim inačicama uz operacijski sustav je i baterija kapaciteta 4.000 mAh.

Redmi je nedavno putem live streaminga preko društvene mreže Weibo odlučio prezentirati autonomiju baterije dok se uređaj nalazi u stanju pripravnosti. Test je kako smo već naveli prenošen uživo, od 18. ožujka u 16 sati do 5. travnja u 19 sati, a pratilo ga je 28 milijuna ljudi. No, samo njih 205 je uspjelo pogoditi koliku će autonomiju Redmi 7 ostvariti – 18 dana.

Zapravo, malo više od 18 dana, jer je Redmi 7 u stanju pripravnosti izdržao ukupno 435 sati. Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući kapacitetu od 4.000 mAh, ali i novim grafitnim negativne elektrodama koje pomažu u očuvanju trajanja baterije. Svoj obol dao je i softver telefona koji optimizira potrošnju, brine se o što nižoj temperaturi baterije te o inteligentnom upravljanju procesima u pozadini kako isti ne bi previše crpili bateriju.

Inače, Redmi tvrdi da Redmi 7 s jednim punjenje baterije može izdržati do dva dana korištenja. Detaljnije specifikacije o uređaju možete provjeriti ovdje.