Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro i Mi Note 10 Lite spremni su za globalno tržište

Xiaomi je jučer, 30. travnja predstavio Redmi Note 9 seriju telefona za globalno tržište, a gost iznenađenja je bio i jedan telefon iz serije Mi Note, Mi Note 10 Lite

Stjepan Bilić petak, 1. svibnja 2020. u 07:00

Kao što je i bilo najavljeno, Xiaomi je danas putem online eventa „The legend continues“ predstavio pametne telefone iz serije Redmi Note 9 koje će nuditi na globalnom tržištu. Kao gost iznenađenja pojavio se i novi član obitelji Mi Note – pametni telefon Mi Note 10 Lite te jedan pametni ventilator – Mi Smart Standing Fan 1C.

Redmi Note 9 Pro
Redmi Note 9 Pro

Redmi Note 9 Pro

Event je započeo predstavljanjem telefona Redmi Note 9 Pro. Po pitanju hardvera nije bilo iznenađenja, jer globalni Redmi Note 9 Pro je zapravo preimenovani Redmi Note 9 Pro Max za indijsko tržište o kojem smo vas detaljno izvijestili ovdje. Ukratko radi se o telefonu sa 6,67" FHD+ zaslonom, Snapdragon 720G čipom, kamerama od 64 MP, 8 MP, 5 MP i 2 MP na stražnjoj i 16 MP kamerom s prednje strane te velikom baterijom od 5.020 mAh koja podržava 30W brzo punjenje.

Dodatne promjene između globalnog i indijskog modela vidljive su u nazivima boja te njihovoj izvedbi. Naime, ono što je u indiji Aurora Blue, na globalnom tržištu će se zvati Tropical Green i imat će dvije završnice – manji dio stražnje strane je jednobojan dok je veći dio ukrašen s tamnijim kosim linijama. Ostale dvije boje bijela i siva dobile su umjetnička imena Glacier White i Interstellar Grey.

Redmi Note 9 Pro za globalno tržište moći će se nabaviti u dvije memorijske konfiguracije, sa 64 GB i 128 GB interne memorije te sa 6 GB RAM-a. Preporučena cijena za globalno tržište iznosi 269 USD (6/64 GB), odnosno 299 USD (6/128 GB).

Redmi Note 9
Redmi Note 9

Redmi Note 9

Redmi Note 9 standardni je model serije i kao takav ima nešto slabije specifikacije u odnosu na Pro model. Zaslon mu je manji, konfiguracija kamera nešto slabija kako i memorijska konfiguracija. Zaslon je tako 6,53“, razlučivost mu je također FHD+ te umjesto na sredini, punch-hole mu je smješten u gornji lijevi kut. Razlučivost glavne kamere jest 48 MP, a ostalih 8 MP (ultraširoka), i 2 MP (makro i dubinska). Selfie kamera ima 13 MP.

Osnovni Redmi Note 9 ima 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a nešto napredniji 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. No Redmi nije dirao u bateriju koja i kod ovog modela također ima kapacitet od 5.020 mAh, ali uz sporiju tehnologiju brzog punjenja, od 18W.

Kao što se moglo saznati iz nedavnih glasina Redmi Note 9 prvi je pametni telefon na svijetu kojeg pogoni Mediatekov novi Helio G85 SoC. Prema navodima proizvođača Helio G85 osmišljen je posebno za potrebe mobilnih gamera. Dodatne značajke ovog telefona u odnosu na Pro model su 3,5-mm audio port te IR odašiljač.

Redmi Note 9 također dolazi u tri boje – Forest Green, Polar White i Midnight Grey. Preporučene cijene za globalno tržište iznose 199 USD (3/63 GB) i 249 USD (4/128 GB).

Mi Note 10 Lite
Mi Note 10 Lite

Mi Note 10 Lite

Treći telefon kojeg je Xiaomi danas predstavio jest Mi Note 10 Lite. Odlikuje ga 6,47“ 3D zakrivljeni AMOLED zaslon razlučivosti FHD+, Snapdragon 730G čip, 6 GB RAM-a te ovisno o modelu 64 ili 128 GB interne memorije. Glavna kamera ima razlučivost od 64 MP, a ostale 8 MP (ultra široka), 5 MP (makro), 2 MP (dubinska) i 16 MP (selfie). Ovaj model ima bolju bateriju u odnosu na telefone iz serije Redmi Note 9, kapacitet joj je 5,260 mAh te može ponuditi i do 23 sata gledanja filmova, 14 sati gaminga, 178 sati slušanja glazbe ili više od dva dana autonomije s jednim punjenjem. Jedno kada korisniku zatreba punjač tu je 30W tehnologija brzog punjenja.

Zanimljivo uz sva tri modela Xiaomi je odlučio isporučivati i brze punjače koji u potpunosti iskorištavaju ugrađene tehnologije brzog punjenja, uz Redmi seriju telefona se tako isporučuju 33W (Redmi Note 9 Pro) i 22,5W punjači (Redmi Note 9), a uz Mi Note 10 Lite 30W punjač.

Xiaomi je i za Mi Note 10 Lite pripremio tri boje kućišta – Nebula Purple, Glacier White i Midnight Black. Preporučene cijene za Mi Note 10 Lite iznose 349 USD (6/64 GB) i 399 USD (6/128 GB). Sve navedene cijene ne sadrže PDV tako da će konačne cijene ovisno o tržištu na kojem će se navedeni uređaji prodavati biti nešto veće. Telefoni iz serija Redmi Note 9 i Mi Note 10 Lite na tržištu će se pojaviti sredinom svibnja 2020. godine.

Detaljnije specifikacije i mogućnosti navedenih telefona možete saznati u priloženom videu. Za kraj Xiaomi je predstavio i jedan pametni samostojeći ventilator – Mi Smart Standing Fan 1C. O njemu nije bilo previše govora, navedeno je samo kako mu se može podešavati visina postolja te kako se njime upravlja putem aplikacije na telefonu.

Mi Smart Standing Fan 1C

Mi Smart Standing Fan 1C ima sedam lopatica, tri brzine vrtnje te mogućnost strujanja zraka do udaljenosti 16 metara. Tijekom jedne minute progura 27 m3 zraka. Xiaomi je istakao i kako je tih u radu budući da tijekom rada ne proizvodi buku veću od 37,2 dBA. Kao i svaki pametni uređaj, tako i Mi Smart Standing Fan 1C podržava govorne asistente – Googleovog Assistanta te Amazonovu Alexu. Početna cijena za Mi Smart Standing Fan 1C kreće od 39,9 eura.