Samsung Galaxy S22 Ultra donosi zanimljiv izgled kamera, evo što je sve poznato

Ako se Samsung uistinu odluči za 'water drop' sustav kamera, to bi se moglo značajno odraziti na težini uređaja, no pretpostavlja se da će tu izgubljenu gramažu nadoknaditi S Pen

Matej Markovinović ponedjeljak, 25. listopada 2021. u 13:45

Na društvenim mrežama ne prestaju stizati objave renomiranih leakera o izgledu novog Samsungovog flagshipa, koji bi prema svim navodima trebao zamijeniti tvrtkinu popularnu Note seriju pametnih telefona.

Prijašnji su renderi pokazali da će Galaxy S22 Ultra imati sustav kamera u obliku slova „P“, no sudeći po fotografijama koje navodno prikazuju njegovu stražnju masku, čini se da se Samsung odlučio za „water drop“ dizajn, sličan onome na LG Velvetu i nekim uređajima iz tvrtkine A serije.

No, ako se uzme u obzir da će Samsung na S22 Ultri zadržati četiri kamera i senzor autofokusa, nije poznato gdje će se smjestiti LED bljeskalica, što je mnoge korisnike Twittera navelo na mozganje. Svoje je rješenje objavio i popularni leaker Steve Hemmerstoffer, poznatiji kao OnLeaks.

„Možda je jedna od dvije rupa s desne strane podijeljena na pola, pa se na svakoj od polovica nalazi senzor ili bljeskalica“, napisao je OnLeaks uz prigodnu fotografiju koja pobliže pojašnjava njegovu ideju.

Ako vam ove informacije i dalje nisu zagolicale maštu, na portalu LetsGoDigital osvanuli su novi 3D renderi Galaxy S22 Ultra pametnog telefona, za koje bivši zaposlenik Samsunga Super Roader tvrdi da su u potpunosti točni.

Foto: LetsGoDigital/Snoreyn/Technizo Concept
Foto: LetsGoDigital/Snoreyn/Technizo Concept

Podsjetimo, Galaxy S22 Ultra preuzet će značajke od Samsungove Note serije, pa će tako imati manje zaobljeni dizajn, nešto uži 6,8-inčni zaslon s formatom prikaza 19,3:9, što će napraviti mjesta za spremanje S Pen olovke.

Foto: LetsGoDigital/Technizo Concept
Foto: LetsGoDigital/Technizo Concept

Novu će Samsungovu S22 seriju najvjerojatnije pogoniti Qualcommov Snapdragon 898, dok je za europsko tržište rezerviran tvrtkin Exynos 2200 s AMD RDNA 2 GPU-om. Osim toga, očekuje se da će S22 Ultra imati bateriju kapaciteta 5.000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 45 W, ali bez punjača u kutiji.

Trenutno nije poznato kada će Samsung predstaviti S22 seriju pametnih telefona, no smatra se da će se to dogoditi početkom sljedeće godine, kako bi se uređaji mogli izložiti na Mobile World Congressu u Barceloni.