Samsung Galaxy Z Fold 4 'preživio' na testu izdržljivosti

Na YouTube kanalu JerryRigEverything osvanuo je test izdržljivosti Samsung Galaxy Z Fold 4 sklopivog mobitela. Riječ je o opsežnom i pomalo ekstremnom testu, kojeg je novi Fold na koncu - prošao

Matej Markovinović utorak, 30. kolovoza 2022. u 19:35
📷 Screenshot: YouTube/JerryRigEverything
Screenshot: YouTube/JerryRigEverything

YouTuber Zack Nelson, poznatiji kao JerryRigEverything, „dočepao“ se nedavno predstavljenog Samsung Galaxy Z Fold 4 sklopivog mobitela te na svoj tradicionalni način testirao njegovu izdržljivost.

Inače, treba napomenuti da je sama konstrukcija i strukturni integritet Z Folda 4 na istoj razini kao i na prošlogodišnjem Z Foldu 3. To, dakle, znači da novi Fold dolazi s IPX8 certifikatom vodootpornosti te da je unutarnji zaslon i dalje zaštićen plastikom.

Promjenu je, doduše, doživjela zaštita vanjskog zaslona. Naime, nova Samsungova sklopiva „perjanica“ na vanjskoj strani ima Gorilla Glass Victus Plus, a ne obični Victus. To mu, ipak, nije previše pomoglo u Zackovom testu, stoga se ogrebotine na vanjskom zaslonu pojavljuju na šestoj razini Mohsove ljestvice tvrdoće.

S druge strane, unutarnji zaslon je zbog svoje strukture i dalje mekan da na njemu ostaju trajni tragovi ako ga se prejako pritisne noktom, pa se oštećenja pojavljuju već na drugoj razini Mohsove ljestvice tvrdoće. Na to čak upozorava i Samsung pri prvom uključivanju mobitela.

Nakon grebanja skalpelom po kućištu, Zack je „okupao“ Galaxy Z Fold 4 u sitnom šljunku i prašini te ga nekoliko puta sklopio i otklopio. Iako Samsungov novi sklopivi mobitel nema službeni certifikat za zaštitu od prašine, Zackov je test pokazao da će bez problema preživjeti ako, primjerice, padne u pijesak na plaži ili slično.

Vrhunac ovog testa izdržljivosti svakako je savijanje uređaja. Dok je Galaxy Z Fold 4 bio sklopljen, Zack ga nikako nije mogao saviti. No, do blagog savijanja došlo je kada je mobitel bio otklopljen, ali ništa nije puklo, što je Zack pohvalio i potvrdio da je Samsungov novi sklopivi mobitel „preživio“ njegov test.