Samsung ISOCELL Dual dvostruka kamera i na uređajima izvan premium kategorije

Samsung je predstavio sveobuhvatno rješenje dvostruke kamere s ISOCELL Dual senzorima u kombinaciji s vlasničkim softverom koji značajku dvostruke kamere donosi i na uređaje izvan premium segmenta

Matija Pavlić srijeda, 7. veljače 2018. u 21:39

Samsung je predstavio svoje sveobuhvatno rješenje dvostruke kamere s ISOCELL Dual senzorima u kombinaciji s vlasničkim softverom koji nudi dvije izdvojene karakteristike, refokusiranje (bokeh efekt) te snimanje pri slabom osvjetljenju (Low Light Shooting ili LLS).

Posebnost ovog rješenja je u činjenici da spomenute značajke dvostruke kamere i pripadajućeg softvera donosi i na uređaje izvan premium segmenta, dakle na uređaje nižeg cjenovnog ranga.

Samsungovo ISOCELL Dual kompletno rješenje značajno će olakšati proces integracije dvostrukih kamera, koji je dosad uključivao dugotrajni proces optimizaciju OEM-a i različitih proizvođača koji razvijaju senzore i softverske algoritme.

Radi što jednostavnije integracije, Samsung povezuje svoj algoritam za refokusiranje sa setom koji čine 13-megapikselni i 5-megapikselni senzor, a svoj LLS algoritam sa setom od dva 8-megapikselna senzora.