Sklopivi OnePlus Open na predstavljanju sljedećeg mjeseca

OnePlus više nema problema u lancu opskrbe, pa se navodi da će njihov prvi sklopivi mobitel biti predstavljen 19. listopada

Matej Markovinović četvrtak, 21. rujna 2023. u 09:30
Neslužbeni render OnePlusovog Opena. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Neslužbeni render OnePlusovog Opena. Foto: OnLeaks/SmartPrix

OnePlus Open trebao je ugledati svjetlo dana krajem kolovoza u New Yorku, ali to se ipak nije dogodilo. Predstavljanje je odgođene zbog problema u opskrbi zaslona, zbog čega je kineski proizvođač trebao promijeniti dobavljača.

No, čini se da je sad situacija sređena. Prema informacijama kojih se „dočepao“ leaker Max Jambor, OnePlus će službeno predstaviti svoj prvi sklopivi mobitel već u listopadu.

OnePlus je danas objavio da će OnePlus Open biti predstavljen 'uskoro'. Sada ću vam reći što to 'uskoro' znači: Prvi OnePlusov sklopivi mobitel stiže 19.listopada“, napisao je Jambor na X-u i istaknuo da neće puno proći do dolaska Opena u prodaju.

OnePlus Open bit će temeljen na Oppovom Findu N3, barem što se tiče hardvera. Kao što smo pisali još krajem srpnja, OnePlusov sklopivi mobitel imat će 6,3-inčni AMOLED vanjski zaslon Full HD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja od 120 Hz, dok će s unutarnje strane biti 7,8-inčni LTPO AMOLED zaslon s rezolucijom 1.900 x 2.100 i frekvencijom osvježavanja koja ide od 1 pa do 120 Hz.

Mobitel će gotovo pa sigurno biti pogonjen Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen 2, uparenim s do 16 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Baterija kapaciteta 4.800 mAh podržavat će 67-vatno punjenje, a sustav kamera bit će predvođen glavnim 50-megapikselnim senzorom s OIS-om, uz kojeg će se naći telefoto senzor od 64 MP i 48-megapikselni ultraširoki senzor s mogućnošću automatskog fokusiranja.