Sony zabilježio pad isporuka pametnih telefona od 55 posto

Prema Sonyjevom vlastitom financijskom izvješću tvrtka je tijekom drugog kvartala ove godine isporučila 900.000 smartphonea, što je najgori rezultat u proteklih devet godina

Matija Pavlić subota, 3. kolovoza 2019. u 07:00

Već je dugo poznato kako Sony muku muči sa svojim odjelom za mobilne uređaje koji za razliku od odjela za kućnu zabavu (PlayStation) već dugi niz kvartala bilježi lošije rezultate.

Prema posljednjem financijskom izvješću koji je objavio sam Sony, u razdoblju od travnja do lipnja ove godine (drugi kvartal) japanska tvrtka je isporučila 900.000 pametnih telefona, što je najniži broj isporučenih uređaja te vrste u posljednjih devet godina.

Za usporedbu, u drugom kvartalu prošle godine Sony je isporučio 2 milijuna pametnih telefona, dok je sad već što se tiče tehnološkog svijeta daleke 2014. godine isporučeno 10 milijuna Sonyjevih pametnih telefona. Tijekom prvog kvartala 2019. godine Sony je isporučio 1,1 milijuna pametnih telefona.

Prema novim procjenama Sonyjeva financijskog odjela, tvrtka će od prodaje mobilnih uređaja zaraditi oko 3,55 milijuna američkih dolara u prihodima, što je 7% manje u odnosu na prijašnje procjene. Operativni prihodi također bi trebali biti niži.

U odnosu na prijašnje procjene o 5 milijuna isporučenih pametnih telefona tijekom čitave 2019. godine, nove revidirane procjene sada govore o 4 milijuna isporučenih pametnih telefona.

Unatoč svemu u tvrtki se nadaju uspješnijoj drugoj polovici godine te ponajviše ulaži nadi u prodaju Sony Xperia 1 flagshipa koji se bazira na OLED zaslonu i Snapdragon 855 čipu, a koji je pušten u prodaju tijekom lipnja.