U pripremi i Black Shark 3 Pro

CEO tvrtke Xiaomi, Lei Jun, otkrio je kako će njegova tvrtka uz standardni Black Shark 3 telefon predstaviti i njegovu napredniju inačicu – Black Shark 3 Pro

Stjepan Bilić nedjelja, 1. ožujka 2020. u 07:00

Xiaomi neće propustiti priliku da i ove godine predstavi novi model gamerskog Blak Shark telefona. Ovogodišnji model dolazi pod nazivom Black Shark 3 o čemu smo već pisali, a sve ranije tekstove vezano uz ovaj model dostupni su ovdje.

Nedavno smo imali priliku saznati kako Black Shark 3 trenutno slovi za najbrži Android telefon po AnTuTu mjerilima. Ova titula je neslužbena jer telefon još uvijek nije predstavljen, a time ni dostupan na tržištu, ali prvi benchmark testovi dali su mu impozantnih 620.952 bodova, što je također neslužbeni rekord na AnTuTuu.

No čini se kako će uz ovaj nazovimo ga standardni model, postojati i drugi, napredniji – Black Shark 3 Pro. Tako je barem naveo CEO tvrtke Xiaomi, Lei Jun, na svojem profilu na društvenoj mreži Weibo. Pored toga naveo je i kako će ranije spomenutu bateriju od 5.000 mAh, imati upravo Pro model dok će standardni Black Shark 3 imati bateriju od 4.720 mAh.

Black Shark 3 Pro imat će i fizičke tipke na dva ruba kako se korisnicima olakšalo "virtualno napucavanje" s protivnicima ili napredak u nekom avanturističkom ili sportkom naslovu. Tipke su dužine 21 millimetar, imaju hod od 1,5 milimetar, a mogu izdržati do 300.000 podizanja, i do milijun pritisaka. Naime, tipke za igranje dok nisu u upotrebi nalaze se skrivene unutar kućišta i potrebno ih je najprije pritisnuti kako bi izašle van.

Oba modela podržavat će 65W tehnologiju punjenja baterije. Iako ne navodi koliko će baterijama trebati do pune napunjenosti, Jun je naveo kako će im do 2.780 mAh kapaciteta trebati 15 minuta, što je oko 60% kapaciteta.

Jun je otkrio i kako će baterije biti iz dva dijela, odnosno kako će ih biti dvije. Svaka od njih bit će postavljenja uz vanjski rub kućišta dok će matična ploča biti smještena u sredini, između dvije baterije.

Black Shark 3 imat će i magnetni port za punjenje kako bi se korisnicima olakšalo punjenje baterije za vrijeme gaminga. Port za punjenje će se stoga nalaziti na poleđini kućišta kako kabeli ne bi smetali pri držanju mobitela u vodoravnom položaju. Kada nije u tijeku gaming punjenje uređaja, odnosno njegove baterije odvijat će se preko standardnog USB-C porta na donjem dijelu uređaja.

Podsjetimo, predstavljanje nove Black Shark 3 serije telefona najavljeno je za 3. ožujka 2020. godine.