Black Shark 3 na AnTuTuu osvojio više od 600.000 bodova

Black Shark 3 prošao je kroz benchmark test AnTuTu pri čemu je osvojio više od 600 tisuća bodova, više nego što imaju trenutno najsnažniji flagshipi

Stjepan Bilić četvrtak, 27. veljače 2020. u 03:31

Black Shark, gamerski brend tvrtke Xiaomi uskoro će službeno predstaviti novi gamerski mobitel iz istoimene serije – Black Shark 3. O navedenom telefonu zadnjih mjeseci je stiglo dosta glasina, a među novijima su one vezano uz kapacitet baterije i podršku za 5G mreže.

Budući da smo već dobro zašli u 2020. godinu glasine o podršci za 5G mreže nisu iznenađujuće, to je feature kojeg mora imati bilo koji flagship model ove godine, bio on standardni ili gamerski. Baterija velikog kapaciteta je također nešto bez čega ni jedan snažniji model ne može, a pogotovo gamerski, jer mobilne igre ipak troše nešto više bateriju u usporedbi s „običnim“ aplikacijama, a što duža autonomija uređaja tijekom gaminga jedan je od bitnijih prioriteta svakog proizvođača gamerskih telefona.

Do sada se zna kako će se i ovaj telefon temeljiti na Snapdragonu 865, kako će imati 16 GB RAM-a i QHD zaslon sa 120 HZ osvježavanjem. No točne specifikacije bit će poznate vrlo skoro, već 3. ožujka za kada je zakazan događaj na kojemu će Black Shark službeno predstaviti ovogodišnji model – Black Shark 3.

Do tada nam preostaje još samo zaviriti u rezultate jednog od najpopularnijih benchmark alata – AnTuTu. Navedeni telefon je nedavno testiran i upisan u bazu pod nazivom blackshark SHARK MBU-A0.

Sudeći prema broju osvojenih bodova, 620.952, Black Shark 3 ima veće performanse od bilo kojeg do sada predstavljenog telefona, bilo običnog, bilo gamerskog. Podsjetimo, najbrži Android telefon u siječnju 2020. bio je Vivo iQOO Neo 855 sa osvojenih 504.796 bodova.

Telefon koji se najviše približio pragu od 600.000 bodova bio je iQOO 3 5G koji je nedavno službeno predstavljen. Do magičnog praga nedostajalo mu je 2.417 bodova. Broj bodova kojeg je osvojio Black Shark 3 za sada je najveći broj bodova dodijeljen nekom telefonu od strane benchmarka AnTuTu.