Vivo V17 Pro - dvije iskočne selfie kamere

Jedna od posebnosti novog Vivo V17 Pro pametnog telefona njegove su selfie kamere, da ima ih dvije, a tu je još i veliki AMOLED zaslon te pristojna količina memorija

Stjepan Bilić nedjelja, 22. rujna 2019. u 07:00

Vivo je danas, 20. rujna 2019., predstavio novi pametni telefon iz serije „V“. Riječ je o modelu V17 Pro koji u odnosu na postojeće modele ima nekoliko prednosti.

Za početak recimo kako je telefon opremljen s velikim 6,44-inčnim Super AMOLED zaslonom unutar kojeg je i integriran čitač otiska prsta. Kao takav zaslon je dobio i posebno, zvučno, ime – Ultra FullView Display. Čini se kako je popularnost urezanih zaslona u užurbanom padu, jer sve više telefona stiže bez njega, pa tako i V17 Pro.

Shodno tomu, selfie kamere su morale biti prebačene u unutrašnjost kućišta. Do njih se dolazi pomoću iskočnog mehanizma. Namjerno pišemo u množini, jer V17 Pro ima dvije selfie kamere, jednu od 32 MP, te drugu od 8 MP s kutom snimanja od 105 stupnjeva. Da bi selfiji bilo što kvalitetniji, proizvođač je dodao i bljeskalicu kojoj je također nadjenuo poseban naziv - Selfie Softlight. Kako je iskočni mehanizam povećih dimenzija našlo se mjesta i za dodatnu slušalicu.

Sa stražnje strane kućišta nalaze se četiri kamere – glavna od 48 MP (Sony IMX582), telefoto od 13 MP sa zumom do 2X, ultra-široka od 8 MP te takozvana dubinska od 2 MP. Ultra-široka kamera podržava i snimanje macro snimaka do udaljenosti od 2,5 centimetara.

Vivo V17 Pro temelji se na Snapdragonu 675, ima 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Ovim modelom Vivo cilja na dva tipa korisnika – selfiste i povremene gamere pa je stoga dodana i podrška za „gamerske“ tehnologije Multi-Turbo i Game Mode. Baterija ima kapacitet od 4.100 mAh i podržava tehnologiju brzog punjenja – Dual-Engine Fast Charging (18W).

Softversku stranu čini Funtouch 9.1 koji se temelji na Androidu 9 (Pie). Za početak uređaj će biti dostupan u Indiji preko online trgovina Flipkart i Amazon, a kasnije će stići i na druga tržišta, najvjerojatnije pod drugačijim nazivom. Kupcima suna raspolaganju dvije boje kućišta – Crystal Black i Crystal Sky. Cijena uređaja je oko 380 eura.