Xiaomi 13 Ultra na globalnom predstavljanju već ovog mjeseca

Leica je na svom službenom Twitteru potvrdila da će Xiaomi predstaviti 13 Ultru već ovoga mjeseca. Otkrili su, također, i da će imati do sada neviđeni sustav kamera na pametnim telefonima

Matej Markovinović nedjelja, 9. travnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash, Thai Nguyen
Foto: Unsplash, Thai Nguyen

Nakon što Xiaomi 12S Ultra nije ugledao „svjetlo dana“ izvan kineskog tržišta, ljubitelji pametnih telefona imaju se čemu veseliti. Najbolji mobitel kineskog proizvođača, Xiaomi 13 Ultra, bit će globalno predstavljen već ovoga mjeseca.

Potvrda o Ultrinom globalnom predstavljanju stiže izravno od Leice, koja je tako najavila i nastavak suradnje sa Xiaomijem. Najavljeno je, također, da će 13 Ultra imati do sad neviđeni sustav kamera na pametnim telefonima.

„Ovoga puta zajedno donosimo najnovije rješenje optičkog sustava za mobilnu fotografiju koje dosad nije viđeno, kao i najsavršeniju Summicron leću ikada stvorenu na mobitelima“, objašnjavaju iz Leice u svom priopćenju na Twitteru.

Iako Xiaomi još uvijek nije otkrio specifikacije svog nadolazećeg flagshipa, pretpostavlja se da će 13 Ultra imati Snapdragon 8 Gen 2, uparen s do 12 GB RAM-a te 512 GB interne memorije. Sustav kamera će, očito, biti njihov najbolji do sada, pa se nagađa da će izgledom biti veći od onog na prošlogodišnjoj 12S Ultri.