43" Predator CG437K dostupan na američkom tržištu, a dostavljaju ga i u Hrvatsku

Acer je objavio kako je njihov veliki, 43“ monitor za gamere – Predator CG437K P stigao u američke trgovine, a putem Amazona dostupan je i kupcima iz Hrvatske

Stjepan Bilić ponedjeljak, 18. studenog 2019. u 06:00

Sredinom travnja 2019. Acer je predstavio novog člana obitelji Predator. Riječ je o monitoru Predator CG437K P koji je ovih dana konačno postao i dostupna za kupnju. Najprije su odlučili pokriti američko tržište, ali putem Amazona dostupan je i kupcima iz Hrvatske.

Podsjetimo, glavna odlika navedenog monitora je uz njegovu veliku dijagonalu od 43“ i njegova visoka 4K razlučivost te 144 Hz osvježavanje i podrška za VESA-in DisplayHDR 1000 standard. Kontrast kod ovo modela iznosi 4.000:1, vrijeme odziva mu je 1 ms, a može prikazati 16,7 milijuna boja. Pokriva 90% DCI-P3 spektra i odlikuje se točnošću prikaza od Delta E<1.

Inače ovaj monitor ima podršku za AdaptiveSync i G-Sync tehnologije, te podršku za VRR (Variable Refresh Rate) zbog čega je pogodan i za vlasnike igraćih konzola, a proizvođač posebno ističe Xbox One. Monitor ima tri HDMI (2.0) porta, dva DisplayPort (1.4) te jedan USB-C port. Nadalje, proizvođač je monitor opremio i s dodatnim USB portovima od čega su dva USB 3.0 i dva USB 2.0.

Spomenimo i senzore koji prate jačinu osvjetljenja u prostoriji te nalazi li se korisnik ispred monitora ili ne. Ovisno o jačini svjetla monitor automatski prilagođava osvjetljenje na zaslonu, a kada detektira da se korisnik udaljio od monitora automatski će aktivirati sleep mode kako bi smanjio potrošnju električne energije. Po povratku korisnika isti će se senzor pobrinuti da se monitor automatski uključi.

Postolje monitora je posebno dizajnirano tako da osim za držanje monitora uspravnim služi i za odlaganje igraćih kontrolera. Ako netko nije ljubitelj stalaka ovaj Predator podržava i VESA standard te mogu biti postavljen i na zid. Dodatno, monitor ima i vlastiti daljinski upravljač kojim se upravlja svim postavkama monitora.

Acer je monitor opremio s LED trakama (četiri) koje se na kućište monitora pričvršćuju pomoću magneta i koje mogu raditi na devet različitih načina s posebnim svjetlosnim efektima, a koje se mogu programirati za različite namjene – igru, glazbu, video. Kad smo kod igara i općenito zvuka - Predator CG437K P ima i stereo zvučnike od 10 W.

Nažalost Acer je potvrdio ranije najavljenu cijenu od 1.500 USD. Hrvatskim kupcima dostupan je preko Amazona. Jedino treba računati na veću konačnu cijenu i to skoro pa duplu. S troškovima dostave na hrvatsku adresu i drugim troškovima cijena monitora skače na 2.862,80 USD.