AGON PRO AG456UCZD - najbolje od AOC-a za gamere

AGON PRO AG456UCZD namijenjen je profesionalnim gamerima kojima su visoke performanse monitora prioritet za postizanje što boljih rezultata u eSportovima

Stjepan Bilić srijeda, 20. ožujka 2024. u 19:30
AOC AG456UCZD 📷 AGON by AOC
AOC AG456UCZD AGON by AOC

AGON by AOC – gamerski podbrend tvrtke AOC u svoju je PRO liniju monitora dodao još jedan model - AGON PRO AG456UCZD. Riječ je o monitoru visokih performansi i visoke cijene. Odmah je jasno da je namijenjen profesionalnim gamerima, ali i vikend gamerima dubljeg džepa. Nathan Tague, voditelj G2 Sim Racing tima, sažeo je svoje iskustvo s AG456UCZD: "Kao sim raceri, uvijek lovimo posljednju tisućinku sekunde u potrazi za savršenošću. Imati monitor koji može podnijeti pritisak jednog kvalifikacijskog kruga ili održati oči svježima tijekom utrka koje traju i po 24 sata, ključno je za tim koji želi pobijediti. Za nas, taj monitor je novi AGON PRO.“

AGON PRO AG456UCZD dolazi sa OLED panelom dijagonale 44,5 inča i rezolucijom od 3440x1440 točaka. Jedna od posebnosti ovog monitora je ta što oko zaslona nema rubova sa sve četiri strane kao i to što je panel zakrivljen (800R). Zahvaljujući tome korisnici imaju panoramski pogled na događaje na monitoru. Prema navodima proizvođača monitor je jednako prikladan za simulacije i sim racing postave, kao i za brze FPS ili akcijske naslove.

Svjetlina panela dostiže do 1000 nita u malim područjima čime je kadar izvući detalje i u najtamnijim scenama. Dodatno, tretman protiv odsjaja pruža izvrsne slike na OLED monitoru čak i u svjetlijim okruženjima i pri izravnoj sunčevoj svjetlosti. S 1,07 milijardi dostupnih boja i 10-bitnom izvornom dubinom boje, AGON PRO AG456UCZD nudi bogate i točne boje koje oživljavaju gaming. Iako će ga većina korisnika smatrati uglavnom gamerskim monitorom, AG456UCZD je također pogodan i za druge namjene – primjerice za rad u programima za video i audio montažu, jer zahvaljujući formatu od 21:9 ima i više nego dovoljno mjesta za sve potrebne alate.

AG456UCZD odlikuje se stopom osvježavanja od 240 Hz i vrlo brzim odzivom od 0,03 ms (GtG). Osigurana je i podrška za NVIDIA G-SYNC i FreeSync Premium tehnologije kao i za Flicker-Free i Low Blue Mode tehnologije koje će se pobrinuti za što manje zamaranja korisnikovih očiju tijekom višesatnog rada. Nadalje, ugrađene funkcije OLED Care omogućuju korisnicima održavanje panela u optimalnom stanju.

Što se povezivosti tiče, AOC je osigurao dva DisplayPort 1.4 priključka, 4-portni USB 3.2 hub, USB-C priključak (90W) i KVM prekidač kako bi olakšao kontrolu i rad s više uređaja. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

AGON PRO AG456UCZD u prodaju stiže sredinom ožujka po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.299,00 eura. Pokriven je trogodišnjim jamstvom kojim je pokriven i OLED burn-in.