Cooler Master radi na svojim prvim gamerskim monitorima

Cooler Master će uskoro u svoju ponudu dodati i monitore s vlastitim brendom, za početak stižu dva 30“ i 35“ modela sa zakrivljenim zaslonima

Stjepan Bilić četvrtak, 6. lipnja 2019. u 18:54

Cooler Master je od samih početaka tvrtka koja je orijentirana na gamere. Tijekom zadnjih 27 godina postojanja u ponudu su stavili veliki broj različitih uređaja i periferija koje se dizajnom i specifikacijama osmišljene za gamere. Cooler Master u ponudi ima gotovo sve potrebno za gaming – od coolera, kućišta, miševa, podloga, tipkovnica do stolaca i raznih adaptera. Nedostaju još samo matične ploče, ssd-ovi, procesori i memorije.

Namjerno nismo spomenuli monitore i stolove jer će isti uskoro biti dodani tvrtkinom asortimanu. naime, na nedavno završenom Computex sajmu Cooler Master je izložio dva monitora koji će nositi tvrtkine oznake. Riječ je o monitorima naziva GM219-30 i GM219-35.

Nazivi možda jesu malo čudni, ali ni izbliza kao oni koje svojim monitorima daju neki drugi proizvođači. Kako navedeni monitori još uvijek trebaju biti službeno predstavljeni uvijek postoji mogućnost za marketinški odjel do tada smisli kakva cool i zvučna imena. No o tom potom.

Kako se iz naziva da zaključiti jedan od monitora ima zaslon dijagonale 30“, a drugi od 35“. Ono što oznaka ne otkriva je kako se radi o monitorima sa zakrivljenim zaslonima. Razlučivost manjeg modela je 2.560 x 1.080 točaka, a većeg 3.444 x 1.440 točaka. Daljnje razlike odnose se na brzinu osvježavanja koja kod 30“ modela iznosi do 200 Hz, a kod većeg do 120 Hz. Oba modela imaju podesivo postolje (uključeno je u cijenu), podršku za HDR i odziv od 1 ms.

Sad koliko god se činilo da su jedine razlike u veličini i rezoluciji zaslona zasigurno će ih biti još. Na to upućuje cijena - GM219-30 po dolasku na tržište stajat će oko 400 eura, a GM219-35 oko 1.000 eura. Vrijeme dolaska na tržište nije precizirano, račeno je samo kako se radi o kasnijem terminu 2019. godine. Dakle ili na jesen ili taman pred božićne i novogodišnje blagdane.

Inače, Cooler Master je napravio zgodan detalj – donji dio postolja je izveden u obliku tvrtkinog logoa. Time su postigli da se i iz aviona vidi o čijem se monitoru radi i bez čitanja oznaka. Inače, ako se malo bolje obrati pozornost na video može se primijetiti kako stiže i novi model gamerskog stolca te po prvi put i gamerski stol koji je motoriziran, odnosno kojemu se može prilagođavati visina. Stol također ima diskretan logo pa nema sumnje da će i on u nekom trenutku biti dodan u ponudu.