Redmi je predstavio svoj prvi monitor - Redmi Display 1A

Redmi je odlučio svoju ponudu proširiti s jednim uređajem kojeg do sada nije imao u ponudi, monitorom Redmi Display 1A, a koji se ističe dosta pristupačnom cijenom – košta tek 83 USD

Stjepan Bilić četvrtak, 28. svibnja 2020. u 22:02

Redmi je kod nas i u svijetu najviše poznat po cjenovno pristupačnim mobitelima. No tvrtka je odlučila svoj asortiman proširiti i na drugačije uređaje, kao što su primjerice monitori. Prvi monitor koji dolazi pod Redmijevim brendom nosi oznaku Redmi Display 1A.

Riječ je o monitoru ravnog ekrana s vrlo tankim gornjim i bočnim rubovima. Zahvaljujući tome pogodan je za slaganje konfiguracija koje se temelje na većem broju monitora. Kako bi jedna takva konfiguracija izgledala možete vidjeti na priloženoj reklamnoj fotografiji. Da monitori nisu malčice razmaknuti jedan od druga lako bi se mogao steći dojam kako se radi o tek jednom monitoru, a ne o njih tri. No koliki je točan broj monitora na fotografiji odaju postolja te kako smo već naveli, namjerni razmak između njih.

Redmi Display 1A temelji se na LCD IPS panelu dijagonale 23,8“, razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka te omjera stranica 16:9. Dakle, riječ je o FHD zaslonu koji će najviše koristiti u uredima. Proizvođač navodi osvjetljenje od 250 nita, kontrast od 1.000:1 te brzinu odziva od 6 ms (GtG). Što se video ulaza tiče, Redmi Display 1A ima dva tipa ulaza – HDMI i D-Sub ulaze (od svakog po jedan).

Kao što se može vidjeti na priloženim fotografijama dizajn je vrlo jednostavan te većinom prevladavaju ravne linije. Sve tipke i konektori smješteni su stoga na stražnjem panelu kako bi se zadržala navedena jednostavnost. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za kinesko tržište je 599 juana, što je otprilike isto toliko HRK, odnosno oko 83 USD.