Održan je LevelUp by Mikronis, prvi gaming event u Zadru

Jučer su proglašeni posljednji pobjednici esports turnira u Fortniteu i FIFA-i čime je prvo događanje ovakvog tipa u Zadru privedeno kraju

Mateja Šop ponedjeljak, 1. srpnja 2019. u 23:38

U petak u 9 sati započeo je "Lvl-UP Gaming & Education" event u Zadru koji je uz nekoliko partnera organizirala tvrtka Mikronis. Kao što je bilo najavljeno, event je započeo s predavanjem u kojem je dr. Ivan Burcar pričao o ovisnosti mladih o tehnologiji i igrama, a nakon toga su započele kvalifikacije za turnire u dvije igre - Fortnite i FIFA 19.

Kroz tri dana natjecanja sudjelovalo je 1072 natjecatelja: Epicovu izuzetno popularnu igru su zainteresirani mogli igrati u kategorijama HP i Lenovo, a u svaku je bilo uključeno po 128 timova (format natjecanja uključivao je duos partije), dok je aktualnu verziju nogometne simulacije EA-ja zaigralo 560 natjecatelja. Nagrade su se dijelile za prva tri mjesta, a najvrjednije uključivale su dva laptopa i PS4 konzolu.

Iako su natjecanja privukla najveći broj zainteresiranih, održana predavanja također su bila zanimljiva. Uz ovisnost o tehnologiji pričalo se o profilu gamera i gamerica u Hrvatskoj temeljenom na istraživanju iz 2015. godine, kao i igrama na fakultetu, dok su članovi razvojnog tima Gamepires (hit survival igra SCUM) u subotu pokrili teme od Community managementa do implementacije oružja i terminalne balistike.

Ulaznice su se trebale prodavati po cijeni od 15 kuna, no svatko je mogao na predavanja doći besplatno. Unatoč tome, prikupljeno je tri tisuće kuna koje će organizatori donirati pedijatrijskom odjelu Opće bolnice u Zadru. Jučerašnjim održavanjem posljednjeg finalnog meča uspješno je završen prvi ovakav event u Zadru, a organizatori su prilično zadovoljni odazivom. Budući da tom gradu nedostaje takvih događanja i ta scena, lijepo je vidjeti da je netko prvi pokazao inicijativu i bilo bi lijepo da se tako nastavi. Ako vas zanimaju detaljni rezultati natjecanja, više informacija ili cijela galerija s eventa, posjetite službene stranice.