Sutra je Idea Knockout 2019 - ulaz je besplatan i počinjemo u 10:00!

Na najvećem regionalnom natjecanju startupa pronaći ćemo putnike za CES 2020 koji će u Las Vegasu kao izlagači svoj projekt predstavljati globalnom tržištu... Vidimo se sutra u prostoru HUB385!

Dragan Petric srijeda, 25. rujna 2019. u 14:18

Sve je spremno za sutrašnji okršaj znanja, pameti i tehnološke strasti! S početkom u 10:00 u prostoru HUB385 u Zagrebu, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, održat će se Idea Knockout 2019, najveće i najuzbudljivije natjecanje startupa u našoj regiji. 22 fantastična tima iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, s mladim, poduzetnim ljudima prepunima sjajnih tehnoloških ideja sučelit će se pred žirijem u borbi za glavnu nagradu: put za dvoje u Las Vegas s plaćenim troškovima povratnih aviokarata i 6 noćenja u hotelu tijekom trajanja CES-a 2020 te izlagački štand na CES-u 2020! Da boravak u Americi pobjednicima bude još ugodniji, Uber je za dva člana tima koji će osvojiti nagradu osigurao vouchere od po 150 USD za vožnje po Las Vegasu.

Timovi će za pitch pred žirijem ove godine imati 5 minuta, uz dodatnih 5 minuta za Q&A, a osim žirija pitanja im može slobodno postavljati i publika. Svaki član žirija će svakom timu dati pet ocjena od 0 do 20: jednu za inovativnost projekta, jednu za tržišni potencijal, jednu za osobni dojam, potom jednu za skalabilnost/održivost projekta i konačno za komunikativnost prezentera. Pobijedit će tim koji sakupi najviše bodova svih članova žirija, a tko čini taj moći žiri - otkrit ćemo sutra na otvaranju Idea Knockouta u 10:00. Dakako, pripremljan su i razna trik-pitanja za natjecatelje, a očekivat ćemo od njih i da znaju engleski, obzirom da pobjednike šaljemo u SAD. Kad smo već kod SAD-a, nadzor regualrnosti rada žirija obavljat će predstavnica Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu

Svi natjecatelji će u prostoru HUB385 imati i svoje izlagačke šandove, pa će svatko tko navrati moći i razgledati i isprobati njihove projekte te se upoznati s ovim tehnološkim čudotvorcima. Za sve sudionike Idea Knockouta 2019 osigurali smo i odlično pivo koje je pripremila Varionica, kao i kavu koju nam donosi DeLonghi. Zakusku je osigurao Fil Rouge Capital, koji će najmanje jednom od natjecateljskih timova ponuditi i investiciju od 10.000 eura, a tijekom cijelog dana u dvorištu zgrade moći će se isprobati i Greyp bicikli, električna vozila iz tvornice Mate Rimca. 

Da nam sutrašnji dan prođe - kao i svake godine - u veselju i da pobjednici što ugodnije ostvare globalni uspjeh tijekom izlaganja u Las Vegasu pobrinuli su se u ulozi generalnog pokrovitelja Hrvatski Telekom te naši sponzori Algebra (gdje su se timovi besplatno obrazovali o tome kako održati što efektniji "elevator pitch"), Zagrebačka bankaUber HUB385. Dođite, počinjemo u 10:00, a pobjednike ćemo proglasiti točno u 17:15!