Netflix napokon krenuo s lokalizacijom na hrvatski jezik

Iz Netflixa je objavljeno kako je od danas moguće njihove usluge koristiti u potpunosti na hrvatskom jeziku, uz značajno povećan broj sadržaja koji nude i hrvatske titlove

Sandro Vrbanus četvrtak, 12. studenog 2020. u 10:36

Nešto manje od pet godina od pojave Netflixa na našem tržištu, ovaj je američki streaming servis u potpunosti preveo svoje sučelje na hrvatski jezik, čime naša zemlja postaje jedna od 30-ak tržišta za koja je Netflix lokalizirao svoje usluge. Uz to, sve više filmova i serija, kao i Netflixovog originalnog sadržaja dobilo je hrvatske titlove. Moguće je primijetiti i da sve više njihovog originalnog sadržaja odmah po lansiranju dolazi s titlovima na našem jeziku.

U slučaju da vam se usluga automatski ne prebaci na hrvatski, možete je "ručno" aktivirati odlaskom na stranicu www.netflix.com/hr/. Na njoj je moguće pregledati usluge, pretplatiti se ili aktivirati besplatno 30-dnevno probno razdoblje.

Na hrvatski su prevedena i često postavljana pitanja u centru za pomoć korisnicima, te opisi i naslovi filmova i serija, kao i najave svih nadolazećih sadržaja.

Tako, na primjer, od sada na Netflixu možete pogledati serije nazvane Kuća od papira, Kruna, Emily u Parizu, Damin gambit, Vještac, Narančasta je nova crna, Život nakon smrti ili Spolni odgoj, te filmove kao što su Sjenolovci: Instrumentarij smrtnika, Odmetnuti grad, Irac, ili pak dokumentarac Društvena dilema.

Napominjemo da nisu svi naslovi (još) prevedeni, ali gledateljima kojima je do sada najveći razlog za odbijanje Netflixa bio nedostatak lokalizacije sada će moći uživati u značajno većem broju filmova i serija.

"Jako smo sretni i uzbuđeni što – gotovo pet godina nakon pokretanja naše usluge na engleskom jeziku u Hrvatskoj – možemo predstaviti potpuno lokaliziranu uslugu našim korisnicima koja obuhvaća tisuće sati omiljenih svjetskih filmova i serija, uključujući hvaljeni originalni Netflix sadržaj. Cilj nam je nastaviti oduševljavati naše korisnike, a lokalizacijom usluge želimo pružiti uranjanje u golemi svijet mogućnosti i zabavno iskustvo za svoje korisnike u Hrvatskoj", izjavili su iz Netflixa.