Netflix pokreće besplatni paket za korisnike u Keniji

Popularni se streaming servis Netflix još prije okušao u pružanju besplatnog sadržaja na YouTubeu, no sada po prvi puta službeno predstavljaju besplatan paket unutar svoje aplikacije

Matej Markovinović utorak, 21. rujna 2021. u 18:35

Netflix je po prvi puta službeno pokrenuo besplatni paket, zasad rezerviran samo za Android korisnike u Keniji, koji će uključivati ograničen izbor filmova i serija, objavila je tvrtka na svom blogu u ponedjeljak.

Naime, iz Netflixa navode da za ovaj besplatni paket nije potrebno unositi podatke o plaćanju prilikom registracije, već je samo potrebna adresa e-pošte, lozinka i potvrda da je korisnik punoljetan.

„Ako nikada niste gledali Netflix, a mnogi u Keniji nisu, ovo je sjajan način da iskusite našu uslugu, a ako vam se to svidi, lako je nadograditi na jedan od naših plaćenih paketa tako da možete uživati u našem potpunom katalogu sadržaja“, objašnjavaju iz Netflixa.

Glasnogovornik Netflixa potvrdio je za The Verge da je ovo po prvi puta da su ponudili besplatni paket te ističe da će uključivati gotovo četvrtinu sadržaja među kojem će se nalaziti i cjelovite sezone popularnih emisija.

„Nadamo se da će se mnogim ljudima koji isprobaju naš besplatni paket Netflix toliko svidjeti da s vremenom nadograde na potpunu, plaćenu pretplatu“, poručuju iz tvrtke.