watchOS 7 donosi novi način rada za djecu

Prema pisanju internetske stranice 9to5Mac, iduća inačica watchOS-a imat će posebni način rada za djecu, s time da će se na taj način moći koristiti bez uparivanja s iPhoneom

Matija Pavlić četvrtak, 2. travnja 2020. u 06:30

Prema pisanju internetske stranice 9to5Mac iduća inačica Appleovog operativnog sustava za nosive uređaje watchOS donosi nove funkcionalnosti namijenjene najmlađoj populaciji.

Zahvaljujući kodu dostupnom unutar iOS 14 sustava poznato je kako će budući watchOS 7 sustav unutar "activity rings" opcije (koja prati aktivnosti korisnika kao što je kretanje i vježbanje) donijeti novu opciju posebno prilagođenu aktivnostima djece.

Također, spominje se kako bi Apple mogao dodati opciju koja će djeci omogućiti nošenje Apple Watcha bez da posjeduju iPhone, odnosno kada je sat u načinu rada za djecu moći će ga se upariti s tuđim iPhoneom, u ovom slučaju s iPhoneom njihovog roditelja.

Više detalja o watchOS 7 sustavu trebalo bi biti poznato nakon Appleovog WWDC-a koji će ove godine zbog koronavirusa biti održan u za taj događaj potpuno novom online formatu.