Otvorene prijave za novo, dvostruko veće, izdanje Škole budućnosti

Nakon ovogodišnjeg pilot programa, sve je spremno za novo i još veće izdanje Škole budućnosti koju donose Stemi, Infobip i A1 Hrvatska, uz podršku tvrtke Microblink te gradova Pule i Vodnjana

Bug.hr utorak, 7. prosinca 2021. u 13:26

Nakon pilot programa održanoga ove godine, sve je spremno za novo i dvostruko veće izdanje Škole budućnosti, projekta koji donose Stemi, Infobip i A1 Hrvatska, uz podršku tvrtke Microblink. Projekt će ovoga puta obuhvatiti dvostruko veći broj škola i učenika, a po prvi puta u projekt se uključuju i dva grada, Pula i Vodnjan, koji su uključili svoje gradske škole u projekt.

"Povezivat ćemo različite škole i njihove učenike koji će zajedno stvarati tehnološka rješenja jer rad na daljinu jedna je od bitnih vještina u poslovima budućnosti. Učitelje i tehnološke tvrtke okupljamo u zajednicu koja surađuje i međusobno si pomaže jer suradnja je temeljna vrijednost koja nedostaje u našem društvu", ističe Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi.

Upoznavanje s tvrtkama i tehnologijom

U sklopu projekta polaznici osnovnih i srednjih škola kroz digitalne materijale će imati priliku učiti od naše najuspješnije IT tvrtke i prvog hrvatskog jednoroga Infobipa. Imat će priliku upoznati se s tehnološkom industrijom u Hrvatskoj, tvrtkama kao što su A1, Microblink, AVL, Croatia osiguranje te prisustvovati predavanjima vodećih ljudi u svijetu znanosti i tehnologije.

Učiteljima i učiteljicama, ujedno i mentorima odabranih školskih ekipa bit će na raspolaganju stručna edukacija i podrška tijekom trajanja cijelog programa. Najbolji školski timovi imat će priliku javno predstaviti svoje radove (chatbote) na velikoj završnoj konferenciji koja će se održati krajem školske godine. Glavni cilj projekta je otvoriti polaznicima osnovnih i srednjih škola prozor u tehnološku budućnost na način da se djeci kroz praktičan rad približi svijet umjetne inteligencije.

"U Infobipu upravo dijeljenje znanja i usko surađivanje vidimo najbitnijim ako se žele napraviti pozitivni iskoraci. Pilot projekt Škole budućnosti pokazao nam je da učitelji u suradnji sa stručnjacima iz industrije mogu kreirati čvrste temelje za obrazovanje najmlađih i dublje ih uvoditi u IT svijet. Tehnologija napreduje svakodnevno, ali ono što će uvijek ostati konstantno je važnost učiteljske profesije za razvoj cjelokupnog društva", poručio je Izabel Jelenić, suvlasnik i tehnički direktor Infobipa.

"Kroz projekte poput Škole budućnosti djeci u školama približavamo nove tehnologije i učimo ih traženju rješenja, kritičkom razmišljanju i stvaramo okolinu u kojoj svatko ima poticaj da postigne više", ističe Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.

Prijave do sredine prosinca

Zainteresirane škole mogu se prijaviti za sudjelovanje u drugom izdanju projekta Škola budućnosti na ovoj stranici, zaključno s 18. prosinca 2021. Škola budućnosti započet će s radom u siječnju iduće godine, nakon školskih praznika.

Plan je implementirati projekt u više od 100 škola diljem Hrvatske i tako obuhvatiti više od 2000 učenika. Završetak projekta očekuje se u lipnju 2022.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

BT naglavne slušalice

BOWERS & WILKINS PX7 S2

Hybrid Noise Cancellation, Ambient Pass-Through, Wear-Detection Sensor, do 30 sati reprodukcije, 6 mikrofona, vrhunski dizajn.

2.799 kn 371,49 € Kupi

2-smjerni bookshelf zvučnici

MONITOR AUDIO BRONZE 100

37 – 30.000 Hz, 87 dB, 8 ohma, 100W RMS, 30 - 100 W, HiVe II port sustav, C-CAM Gold Dome visokotonac, C-CAM mid-bass driver.

3.949 kn 524,12 € Kupi