Microsoft slučajno izbacio Windows 11 za nepodržana računala

Greške se događaju čak i Microsoftu, koji je slučajno verziju Windowsa 11 učinio dostupnom za računala koja nemaju podržani hardver

Matej Markovinović petak, 10. lipnja 2022. u 22:48
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Tko radi taj i griješi. Microsoft je u utorak objavio konačnu verziju 22H2 velikog ažuriranja Windowsa 11 za Release Preview testere te ju je slučajno učinio dostupnom za nepodržana računala.

Kako prenosi Neowin, grešku su prvo otkrili korisnici Twittera i Reddita, uz stotine onih koji su mogli preuzeti nadogradnju na svoja Windows 10 računala sa starijim, nepodržanim procesorima.

Primjerice, snimka zaslona koju je objavio jedan korisnik Reddita, pokazuje kako mu Windows 10 računalo nudi nadogradnju na novi operativni sustav, iako ga pogoni nepodržani i5-7200U.

📷 Screenshot: Reddit
Screenshot: Reddit

Trenutno nije poznato kako je došlo do ove greške, no iz Microsofta kažu da je riječ o bugu kojeg trenutno istražuju. budući da tvrtka ne dopušta čak ni  Windows Insiderima službenu instalaciju beta verzije Windowsa 11 na nepodržanim računalima.

Windows 11, podsjetimo, službeno zahtijeva minimalno AMD Ryzen procesore druge generacije ili Intel Core osme generacije. Iz Microsofta navode da se zahtjevi unatoč ovoj greški nisu promijenili.