Govornik s .debuga postao član Uprave Infobipa

Infobip je jači za novog člana Uprave, a pridružio im se i novi izvršni direktor za sigurnost informacijskih sustava

Sandro Vrbanus četvrtak, 18. lipnja 2020. u 16:25

Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji te partner konferencije .debug, dodatno je pojačao svoj tehnički odjel i organizacijsku strukturu. U novog člana Uprave i potpredsjednika za inženjerstvo promoviran je Damir Prusac, dok je na mjesto izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava (CISO) stigao Andro Galinović.

Damir Prusac
Damir Prusac

Damir Prusac pridružio se Infobipu prije dvije godine kao direktor Tehničkog odjela, a u vodnjansku IT tvrtku stigao je s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog i sistemskog razvoja, gradeći velik dio karijere u Ericssonu. Na novoj i istaknutijoj poziciji doprinosit će jačem pozicioniranju Infobipa kao centra izvrsnosti inženjerstva, s fokusom na implementaciju novih procesa i proizvoda za naprednu automatizaciju i digitalizaciju. Na lanjskome .debugu održao je zapaženo predavanje pod naslovom "Smanjujte se dok rastete".

"U Infobipu ove godine planiramo zaposliti novih 150 inženjera, što je u skladu s planovima rasta našeg inženjerskog odjela i kompanije na globalnoj razini. Prva polovica ove godine ubrzala je procese digitalizacije kod brojnih tvrtki i naših poslovnih korisnika, što je dovelo do povećanja potražnje za našim komunikacijskim proizvodima. Nastavljamo jačati naš tehnički odjel što je logičan odgovor na 'nove normalne' okolnosti koje su nastupile", izjavio je Prusac.

Andro Galinović
Andro Galinović

Andro Galinović će na mjestu izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava biti zadužen za operativnu i poslovnu sigurnost Infobipa. Galinović bilježi više od 15 godina iskustva rada u segmentima informatičke i kibernetičke sigurnosti te u području osiguravanja kontinuiteta poslovanja. U Infobip je stigao iz UniCredit grupe.

"Informacijska sigurnost jedan je od top prioriteta i strateška odrednica Infobipa u periodu koji je pred nama. Nastavit ćemo ulagati znatne resurse i dodatno jačati sigurnost naših sustava, zaštitu privatnosti i osobnih podataka naših zaposlenika i klijenata, budući da se danas u svijetu bilježi sve veća sofisticiranost i broj kibernetičkih napada", poručio je Galinović.