Musk otkrio što bi napravio s Trumpovim Twitter računom

Elon Musk gostovao je na konferenciji Future of the Car koja se prenosila uživo na YouTubeu. U svom je intervjuu otkrio što bi napravio s Trumpovim trajno blokiranim Twitter računom

Matej Markovinović srijeda, 11. svibnja 2022. u 10:21

Nakon što je Elon Musk službeno kupio Twitter za oko 44 milijarde dolara, mnogima su se pojavili brojni upitnici iznad glava. Osim pitanja vezana uz slobodu govora koju ovaj kontroverzni poduzetnik često spominje, pojavilo se još jedno – što će biti s računom Donalda Trumpa?

Twitter je, podsjetimo, bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu trajno blokirao račun još u siječnju 2021. godine, zbog čestog kršenja pravila i mogućeg rizika od poticanja na nasilje. Musk se, naime, dotaknuo Trumpovog blokiranog računa u intervjuu tijekom konferencije Future of the Car te je otkrio što bi s njime napravio.

„Pretpostavljam da je odgovor da bih poništio Trumpov permaban“, rekao je Musk uz napomenu da još ne posjeduje Twitter, pa da to nije nešto što će se sigurno dogoditi. Također, istaknuo je i da trajne blokade računa na Twitteru ne bi trebale postojati, osim za botove i one koji spamaju.

Nadalje, Musk smatra da je Trumpova zabrana bila pogrešna, jer je, kako kaže, otuđila veliki dio zemlje, a na koncu nije rezultirala time da bivši američki predsjednik izgubi svoj javni glas. Dodao je i da Trump tvrdi da će trenutno koristiti svoju društvenu mrežu Truth Social i da se vjerojatno uopće neće vraćati na „dosadni“ Twitter.