Rastaju se Bill i Melinda Gates

Suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, nakon 27 godina braka razvodi se od supruge Melinde s kojom već godinama vodi i dobrotvornu zakladu

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 23:22

Večeras je u svijetu biznisa i tehnologije kao bomba odjeknula vijest da se Bill Gates i Melinda Gates razvode nakon 27 godina braka. Vijest je objavio Gates osobno na svojem Twitter profilu, u objavi na kojoj je zabranio komentare. Odluka o razvodu je zajednička, piše u kratkoj poruci Gates, a s Melindom će nastaviti dijeliti vizije i ciljeve, te će nastaviti surađivati u Zakladi Billa i Melinde Gates, jednoj od najpoznatijih filantropskih organizacija u svijetu.

William Henry Gates III i supruga mu Melinda imaju troje djece, Jennifer, Roryja i Phoebe. Upoznali su se u ranim danima Microsofta, krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, gdje je ona radila u razvoju multimedijskih proizvoda. Vjenčali su se 1. siječnja 1994. godine, a 1997. Melinda je otišla iz kompanije i posvetila se obitelji.

Gatesovi su zatražili od javnosti ponešto mira i privatnosti dok se kao obitelj nauče prilagođavati novonastaloj situaciji.

65-godišnji Gates trenutačno je četvrti na Bloombergovoj listi milijardera s procijenjenom vrijednošću imovine od oko 145 milijardi dolara. Iznad njega su modni magnat Bernard Arnault, šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk te na vrhu Jeff Bezos – koji se i sam prije dvije godine razveo od supruge MacKenzie. Ona je tada zadržala oko 35 milijardi dolara te 25% dionica Amazona bez prava glasa.

Koliko će Melinda dobiti u brakorazvodnoj parnici od Billa, te kako će to utjecati na cijene Microsoftovih dionica, za sada nije poznato.