Roborock predstavio seriju robotskih usisavača koji osim čišćenja kuće mogu očistiti i sami sebe

Nova serija Roborock S8 sadrži tri modela - Roborock S8 Pro Ultra, Roborock S8+ i Roborock S8. Dolaze s poboljšanim usisom i dvostrukim valjkastim četkama

Tomislav Stanković subota, 7. siječnja 2023. u 06:00
Roborock S8 Pro Ultra 📷 Image: Roborock
Roborock S8 Pro Ultra Image: Roborock

Svi modeli serije Roborock S8, S8 Pro Ultra, S8+ i standardni S8 dolaze s nadograđenim usisnim kapacitetom od 6000 Pa. Uz to imaju i novi sustav za izbjegavanje prepreka, što uklanja brigu oko sklanjanja igračaka i kabela koji se nalaze na podu prjie nego usisavač započne s čišćenjem.

Roborock S8 Pro Ultra je najjači robotski usisavač u predstavljenoj seriji. Ima novu četku s dvostrukim gumenim valjkom za poboljšano sakupljanje dlaka kućnih ljubimaca te sustav brisanja koji se može uvući 6 mm kako bi spriječio kontaminaciju pri povratku na baznu stanicu. Sustav brisanja, nazvan VibraRise 2.0, omogućuje ribanje podova brzinom od 3000 vibracija u minuti.

S8 Pro Ultra će također automatski očistiti svoju krpu i isprazniti spremnik za smeće, a jedna od njegovih posebnih značajki je sušilo toplim zrakom koje spriječava zadržavanje plijesni i neugodnih mirisa nakon što završi s čišćenjem.

Roborock S8+ 📷 Image: Roborock
Roborock S8+ Image: Roborock

Roborock S8+ će biti malo jeftiniji i s nešto smanjenim mogućnostima. Iako će također imati dvostruke valjke gubi četku s dvostrukim valjkom i automatskim podizanjem. Njegov sustav brisanja VibraRise 2.0 ima samo jedan motor. Ipak, zadržava automatsko čišćenje i punjenje.

Roborock S8 je osnovni model. Ima sve što i S8+ osim opcije automatskog pražnjenja nakon završetka čišćenja.

Roborock S8 📷 Image: Roborock
Roborock S8 Image: Roborock

Serija S8 u prodaju stiže u travnju 2023. s cijenom od oko 700 eura za osnovni model, navedeno je u objavi.