Amazfit T-Rex Ultra preživljava ekstremne temperature od -30°C do 70°C

T-Rex Ultra dolazi na tržište kao Amazfitov flagship pametni sat. Iako zadržava zaslon T-Rex 2 modela, ovaj sat ima značajno robusnije kućište

Matej Markovinović nedjelja, 26. ožujka 2023. u 06:00
Amazfit T-Rex Ultra 📷 Foto: Amazfit
Amazfit T-Rex Ultra Foto: Amazfit

Amazfitova T-Rex serija pametnih satova, postavila se na tržištu kao dobar omjer cijene i kvalitete, osobito kada je riječ o robusnim uređajima. Nedavno predstavljeni T-Rex Ultra podiže tu ljestvicu i dolazi na tržište kao Amazfitov flagship model, napravljen za one koji vole ekstremne sportove.

Riječ je, naime, o satu koji od „bratskog“ T-Rexa 2 posuđuje 1,39-inčni AMOLED zaslon rezolucije 454 x 454 te deklarirane vršne svjetline od 1.000 nita. Kućište teško 89 grama i debelo 13,45 milimetara, dodatno je ojačano, pa je tako certificirano za ronjenje na dah do 30 metara dubine (EN13319 i ISO 6245). Izrađeno je od legure polimera, dok su okvir, gumbi i stražnja ploča napravljeni od nehrđajućeg čelika.

T-Rex Ultra ima MIL-STD vojni standard, a ima i konstrukciju otpornu na blato koja bi, barem prema tvrdnjama Amazfita, trebala držati prašinu, krhotine i slično podalje od unutrašnjosti sata. Uz to, navodi se da može preživjeti na ekstremnim temperaturama od -30°C do 70°C.

Osim izdržljivosti, sat dolazi s dvopojasnim GPS-om s mogućnošću preuzimanja offline karata s praćenjem kretanja u stvarnom vremenu. Tu je, također, automatska detekcija vježbanja za do 25 aktivnosti, BioTracker PPG biometrijski senzor za praćenje otkucaja srca i kisika u krvi, mogućnost povezivanja putem Bluetootha 5.0 i Wi-Fija te Zepp OS 2.0 sustav.

Što se tiče autonomije, T-Rex Ultra dolazi s baterijom od 500 mAh koja bi prema navodima proizvođača, trebala izdržati 20 dana prosječnog te do devet dana intenzivnog korištenja. Sat je dostupan za kupnju u Abyss Black i Sahara boji po cijeni od 469 eura.