Facebook planira razviti vlastiti pametni sat

Već sljedeće godine na tržištu bi se mogao naći Facebookov pametni sat, proizvod s naglaskom na zdravlje korisnika te slanje i primanje poruka, ako se trenutačni planovi realiziraju

Sandro Vrbanus subota, 13. veljače 2021. u 12:30

Izvori bliski Facebookovom hardverskom timu za portal The Information otkrili su kako Zuckerbergova kompanija ponovno ima planove pozabaviti se proizvodnjom i prodajom hardvera. Do sada im je to donekle uspjelo tek s akvizicijom u obliku Oculusa, dok drugi proizvodi poput pametnog ekrana Portal ili nekada davno planiranog pametnog telefona nikada nisu doživjeli komercijalni uspjeh.

Facebookov pametni sat nije toliko iznenađenje budući da je ova kompanija imala namjeru preuzeti proizvođača nosivih sportskih uređaja Fitbit, prije nego ga je kupio Google.

Zdravlje i komunikacija

Sada u Facebooku planiraju izraditi vlastiti proizvod, navodno zasnovan na Androidu, a u njega bi trebala biti ugrađena i mogućnost povezivanja na mobilne mreže. Tako bi ovaj pametni sat imao mogućnost ostvarivanja poziva i spajanja na Internet. Međutim, Facebook paralelno radi i na svojem operacijskom sustavu, pa bi pametni sat mogao doći i s njihovim, potpuno neovisnim, OS-om.

Osnovne funkcije naglasak bi stavljale upravo na korištenje Facebooka i njegovih drugih servisa poput Messengera, te na aplikacije koje vode računa o zdravlju korisnika i praćenju tjelesnih aktivnosti.

Sve to imalo bi, dakako, i društvenu komponentu pa bi sat omogućavao usporedbe s prijateljima, natjecanja, zajednička vježbanja na daljinu ili virtualnu suradnju s trenerima. Prvi bi satovi iz ove serije na tržište trebali biti plasirani sljedeće godine, a već za 2023. planira se i druga generacija.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi