Huawei Watch Fit 3 stiže na tržište kao jedan od najlakših pametnih satova

Huawei Watch 3 teži svega 26 grama bez remena, a dizajnom uvelike podsjeća na popularni Apple Watch

Matej Markovinović četvrtak, 9. svibnja 2024. u 13:58
📷 Foto: Huawei
Foto: Huawei

Huawei je ovoga tjedna na svom događaju u Dubaiju predstavio Watch Fit 3, sat za koji se nagađalo da će sličiti na Apple Watch. To se pokazalo točnim, što znači da korisnici bez iPhonea mogu isprobati ovaj, sad već lako prepoznatljivi dizajn tehnološkog giganta iz Cupertina.

Naime, Huawei Watch Fit 3 teži 26 grama bez remena te je kao takav jedan od najlakših pametnih satova na tržištu. Uz to, tanak je svega 9,9 milimetra, što bi u teoriji značilo da ga se može nositi i na svečanije prigode ispod košulja. S prednje strane krasi ga 1,82-inčni AMOLED zaslon zakrivljen sa sve četiri strane koji nudi omjer zaslona i kućišta od 77,4 posto.

Zahvaljujući većem zaslonu, Huawei Watch Fit 3 nudi osvježeno sučelje, redizajnirane vizuale, veći font te punije boje. Sa softverske strane, Watch Fit 3 ima funkcije kao i svaki drugi tvrtkin pametni sat – praćenje sna, kalorija, stresa, disanja, otkucaja srca te preko 100 sportova i aktivnosti.

Huawei nije otkrio kapacitet baterije ovoga sata, ali tvrdi da mu autonomija traje do 10 dana prosječnog korištenja te sedam dana intenzivnog korištenja. Podrške za bežično punjenje nema, što znači da će ga korisnici morati puniti žičano putem kabla koji dolazi u paketu.

Watch Fit 3 dostupan je već sada za prednarudžbu po početnoj cijeni od 160 eura, a službeno će izaći u prodaju 22. svibnja.