Xiaomi Watch 2 nije ni predstavljen, a već je u prodaji

Xiaomi Watch 2 stiže na tržište kao jeftinija verzija Watcha 2 Pro, ali usprkos tome, ima gotovo sve važne značajke Pro inačice

Matej Markovinović utorak, 13. veljače 2024. u 11:05
Xiaomi Watch 2.
Xiaomi Watch 2.

Nekoliko internetskih trgovina u Europi počeli su s prodajom Xiaomi Watcha 2, iako ga kineska tvrtka još nije službeno ni predstavila. Kao što mu i naziv sugerira, radi se o jeftinijoj verziji Watcha 2 Pro kojeg je Xiaomi predstavio krajem rujna kao direktnog konkurenta Samsungovom Galaxy Watchu 6 te Huaweijevom GT-u 4.

Nekoliko belgijskih trgovina traže za Watch 2 200 eura, dok je cijena sata u Slovačkoj nešto skuplja, odnosno 250 eura. Za usporedbu, početna cijena Watcha 2 Pro iznosi 270 eura za Bluetooth model te 330 eura za LTE inačicu.

Zahvaljujući pojedinim trgovcima, možemo vidjeti sve specifikacije nadolazećeg Watcha 2. Naime, sat ima 1,43-inčni AMOLED zaslon rezolucije 466 x 466, isti kakav je i na Watchu 2 Pro, ali mu je 46-milimetarsko kućište napravljeno od aluminija, a ne od nehrđajućeg čelika te dolazi u crnoj i srebrnoj boji.

Osim toga, Watch 2 ima senzor za otkucaje srca i SpO2, ugrađeni GPS i ocjenu vodootpornosti od 5 ATM. Kao i Pro inačicu, pogoni ga Qualcommov Snapdragon W5+ Gen 1, a softversku stranu pokriva Wear OS. Xiaomi, inače, tvrdi za oba sata da baterija traje 65 sati, stoga pretpostavljamo da je kapacitet baterije na Watchu 2 isti kao i na Watchu 2 Pro – 495 mAh.

Iako se čini da Watch 2 dijeli štošta toga sa svojim skupljim i starijim bratom, vjerojatno najveća razlika je to što neće biti LTE inačice. Međutim, tu je svakako mogućnost povezivanja putem Bluetootha 5.2, Wi-Fija te dostupnost NFC-a.