ADATA ACE - brzi memorijski moduli za kreatore sadržaja

ADATA je predstavila nove memorijske module za kreatore sadržaja – ACE 6400 DDR5, ACE 3600 DDR4 te posebno, Limited, izdanje petice čiji dizajn potpisuje njemački dizajner i ilustrator Mister Fred

Stjepan Bilić ponedjeljak, 22. kolovoza 2022. u 15:43

ADATA je predstavila novu seriju memorijski modula – ACE. Novu seriju čine DDR4 i DDR5 moduli te posebno, Limited, izdanje DDR5 memorijskih modula koji su nastali u suradnji s njemačkim dizajnerom i ilustratorom Mister Fredom. Proizvođač navodi kako je nova serija namijenjena kreatorima sadržaja, odnosno korisnicima koji se bave grafičkim dizajnom, videomontažom ili 3D računalstvom.

ADATA ACE DDR4 3600 i DDR5 6400 dolaze u dual-kitu kapaciteta 16 GB. Čipovi memorijskih modula ACE prošli su rigoroznu provjeru i testiranje kako bi se osigurala pouzdanost, kompatibilnost i stabilnost koju kreatori sadržaja zahtijevaju. ACE 6400 DDR5 opremljen je IC-om za upravljanje napajanjem, koji osigurava stabilno napajanje i štedi energiju i integriranim mehanizmom za ispravljanje grešaka (On-Die ECC), koji automatski ispravlja pogreške.

Memorijski moduli serije ACE odlikuje čist i sofisticiran dizajn. Uzorak koncentričnog kruga daje im jednostavan, ali profinjen izgled čime se izdvajaju od ostalih memorijskih modula na tržištu. Hladnjaci su izrađeni od visokokvalitetnog aluminija i obrađeni su tehnologijom nano-utiskivanja čime je postignut višedimenzionalni izgled s različitim efektima sjene ovisno o kutu gledanja.

Za korisnike koji traže nešto živopisnije i jedinstvenije ADATA je pripremila posebno, Limited, izdanje memorijskih modula ACE 6400 DDR5. Ovim izdanjem proizvođač je želio istaći jedinstvenu osobnost brenda pa moduli imaju hrabre boje i živahan uzorak. Za vizualno rješenje zaslužan je njemački dizajner i ilustrator Mister Fred čije radove karakteriziraju krivudave linije, hrabre boje i osebujni izrazi. Kroz ilustracije i uzorke, on teži svijetu projicirati koliko su različitost i individualnost lijepi. Za kupnju ovog limitiranog izdanja valjat će se požuriti jer je proizvođač najavio kako će biti dostupno samo 520 primjeraka.

Što se samih performansi tiče, najveće brzine postiže dakako DDR5 memorija – 5.600 MT/s (XMP 6.400 MT/s). DDR4 memorija je očekivano sporija, 3.200 MT/s (XMP 3.600 MT/s). Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.