Arbiter Studio predstavio prvu kompaktnu tipkovnicu s magnetskim prekidačima

'Polar 65 opremljen je svim vrhunskim značajkama koje tržište tipkovnica zahtijeva i tehnologijom koju želimo vidjeti u tipkovnici za igranje', priopćio je Branden Sorrentino, voditelj marketinga Arbitera

Matej Markovinović srijeda, 15. studenog 2023. u 21:59

Američki Arbiter Studio predstavio je ovoga utorka svoju debitantsku tipkovnicu Polar 65. Riječ je o prvoj kompaktnoj magnetskoj tipkovnici sa 65-postotnim rasporedom tipaka koja je upakirana u CNC aluminijsko kućište težine 990 grama.

Naime, Polar 65 koristi unaprijed podmazane linearne i magnetske prekidače Hall Effect u kombinaciji sa sklopkama Fuji, što, prema tvrdnjama proizvođača, omogućuje aktivaciju tipke unutar raspona od 0,1 milimetar pa sve do 3,8 milimetara. Tu je i opcija instantnog aktiviranja tipke nakon pritiska, Rapid Trigger, što može biti korisno za igrače FPS-a.

Tipkovnica, inače, koristi Dual-Shot PBT tipke s KOP profilom, a može se pohvaliti i RGB osvjetljenjem sa 16 načina rada. Za bolji ugođaj tijekom korištenja, proizvođač je podmazao i stabilizatore kako ne bi bilo zveckanja tijekom tipkanja, a postavljena su i dva sloja silikona za dodatno prigušivanje potencijalno neželjenog zvuka, kao i nano zaštita za zaštitu od prodora tekućine.

Polar 65 stiže u raznim bojama s cijenom od 150 dolara, dok inačica bez tipki košta 125 dolara. Više o tipkovnici dostupno je na službenoj stranici proizvođača.