Cooler Master najavio je bežičnu mehaničku tipkovnicu CK721

Nova tipkovnica objedinjuje kompaktni format, robusnu aluminijsku konstrukciju, mehaničke prekidače te mogućnost bežičnog rada

Denis Arunović srijeda, 23. veljače 2022. u 06:00

CK721 izvedena je kompaktnom 65-postotnom formatu koji nije čisti tenkeyless već s desne strane dodaje stupac s tipkama i programibilnim kotačićem. Na računalo se može priključiti preko USB-C porta ili bežično, s tim da korisnik može birati između 2,4-gigahercne komunikacije putem USB adaptera i praktičnijeg Bluetooth 5.1 standarda.

Za napajanje u bežičnom načinu rada brine se integrirana baterija od 2.000 mAh koja može osigurati do 73 sati autonomije preko Bluetooth veze, te do 14 sati autonomije kada se koristi 2,4-gigahercni mod. Valja napomenuti da ove brojke podrazumijeva da je integrirano adresabilno RGB osvjetljenje isključeno. 

Korisnici mogu birati između dvije izvedbe tipkovnice u pogledu boje - sivu s crnim tipkama i srebrnu s bijelim tipkama, a također postoji izbor između različitih mehanizama tipki. Cooler Master rabi prekidače tvrtke TTC koji su dostupni u plavoj, smeđoj i crvenoj boji, iako u objavi za medije nije navedeno u čemu je točno razlika između ovih prekidača. 

Tipkovnica nema integrirano odmorište za dlanove, no isporučuje se sa odmorištem načinjenim od spužve. Zanimljivo je da se aluminijsko kućište postavljeno s gornje strane može lako skinuti poput maske. Cooler Master namjerava ponuditi korisnicima kupovinu drugačije obojenih maski kao i različitih kabela. 

CK721 pojavit će na tržištu tijekom ožujka po početnoj cijeni od 140 eura.