Canon omogućio tvrtki Argenta da ponudi produkcijski tisak najviše kvalitete

Canon Croatia je kod lokalnog korisnika, zagrebačke tiskarske tvrtke Argenta, uz pomoć partnera Kopitehne dovršio instalaciju svog uređaja za digitalni tisak u boji imagePRESS C600i

Bug.hr subota, 15. lipnja 2019. u 14:10

Canon Croatia je kod lokalnog korisnika, zagrebačke tiskarske tvrtke Argenta, uz pomoć partnera Kopitehne dovršio instalaciju svog uređaja za digitalni tisak u boji imagePRESS C600i. Taj uređaj upotpunjuje flotu Canonovih tiskarskih uređaja i pisača za tisak velikog formata koje Argenta već koristi, a koji joj omogućuje da svojim kupcima ponudi velik opseg tiskarskih proizvoda u in-house produkciji

Tvrtka Argenta iz Zagreba je specijalizirana digitalna tiskara koja nudi širok spektar proizvoda vrhunske kvalitete za čiju izradu upotrebljavaju dva crnobijela Canonova produkcijska pisača imagePRESS 1100 s klamerom i kontrolerom, Canonov pisač za velike formate imagePROGRAF 8400 te Argentin zadnji dodatak floti — Canonov digitalni pisač u boji imagePRESS C600i.

U Argenti veliku većinu stvari vezanih uz tisak nastoje odraditi sami, jer tako zadržavaju kontrolu nad cijelim procesom izvršenja narudžbi. Zbog povećane potražnje za tiskom u boji na zahtjev odlučili su se na nadogradnju koja će osigurati pravodobno izvršenje narudžbi i visoku kvalitetu svih vrsta ispisa.

Edvard Krasić, direktor Argente
Edvard Krasić, direktor Argente

Canon imagePRESS C600i za Argentu

Direktor i vlasnik tvrtke Argenta, Edvard Krasić, prvo je posjetio Canonov tehnološki centar u Poingu, gdje je pogledao rješenja koja bi mogla zadovoljiti Argentine potrebe. Nakon savjetovanja s Canonovim partnerom Kopitehnom, u koje se Krasić pouzda već više od 10 godina, tvrtka je odabrala digitalni tiskarski uređaj u boji Canon imagePRESS C600i.

“Uvjerila me je niska cijena po kliku, a iz poslovnih razloga i činjenica da je konkurencija pružala samo kupnju bez ugovora za usluge (SLA). Dodatnu prednost pruža jednostavno održavanje. U najčešćim slučajevima, operater može grešku otkloniti i bez intervencije servisera”, kaže g. Krasić o svojoj odluci da upotpuni Argentinu flotu uređajem imagePRESS C600i.

Canon imagePRESS C600i ima mnoge prednosti, od kojih su neke u Argenti posebno istaknuli: iznimna kvaliteta slike, impresivna preciznost i dosljednost boja uz dinamičko podešavanje, vrlo precizno prepoznavanje područja ispisa, produktivnost cijelog procesa na širokom rasponu medija, uključujući papir velike gramaže, automatsko obostrano ispisivanje do 300 g/m² na medije različitih veličina, od posjetnice do SRA3. Prednost pred konkurencijom je tiskanje plakata dimenzija 33x78 cm (banner), za koje su u uređaj ugradili posebni odjeljak, a pisač ima i dodatni odjeljak za omotnice.

Uređaj imagePRESS C600i u Argenti
Uređaj imagePRESS C600i u Argenti

Daljinsko upravljanje tiskarskim strojem

“Produktivnost se je s Canonovim pisačem imagePRESS C600i znatno povećala, cijena otisaka se smanjila za 20 %, što je naša konkurentska prednost i pruža nam više profita”, nastavlja g. Krasić. Među ostalim prednostima uređaja navodi još i duži vijek trajanja bubnja i duže servisne intervale. “Jedini servis koji smo dosada imali bio je redovita izmjena bubnja nakon 400 000 ispisa. Pouzdanost uređaja je nevjerojatna!”

Za upravljanje uređajima u Argenti upotrebljavaju EFI kontroler ili EFI upravljačku stanicu, kojima istodobno prate sve uređaje: količinu tonera i količinu papira te koji zadatak se izvodi. To zapravo omogućuje daljinsko upravljanje tiskarskim strojem.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što je naš kupac, tvrtka Argenta, prepoznala vrijednost koju nudi naša serija tiskarskih strojeva imagePRESS i u suradnji s našim partnerom Kopitehnom odlučila se za model C600i koji najbolje odgovara njenim potrebama. Canon će u suradnji s partnerima i dalje nastaviti nuditi kupcima na hrvatskom tržištu vrhunske proizvode za tisak koji će im omogućiti da ostvare dodatne prednosti nad konkurencijom i svojim krajnjim korisnicima ponude otisak vrhunske kvalitete,“ izjavio je g. Goran Sretenoski, regionalni direktor regije Adria u tvrtki Canon.