Corsair preuzima Drop, web trgovinu i malog proizvođača specifičnih dodataka za računala

Niti jedna tvrtka ne navodi koju Dropovu imovinu preuzima Corsair, ali se iz objave može zaključiti da je u pitanju Dropovo poslovanje s prilagođenim tipkovnicama i priborom za stolna računala

Tomislav Stanković ponedjeljak, 17. srpnja 2023. u 17:45

Drop, koji je izvorno bio poznat kao Massdrop (web shop za grupnu kupnju probranih tehničkih uređaja, u prvo vrijeme fokusiranih na slušalice), kasnije su se više orijentirali na suradnju s proizvođačima nudeći neka specifična rješenja, poput ovih tipkovnica.

Corsair navodi da će Drop i dalje postojati kao brend kao što je to slučaj sa Elgatom, Originom i SCUF-om. S druge strane Drop naglašava kako će im ova suradnja omogućiti da isporuče još više onoga što njihova zajednica voli tj. da će nastaviti koristiti pristup "razvoja proizvoda vođenog entuzijastima".

U praksi bi to značilo da će Dropov entuzijazam prema posebno prilagođenom hardveru sada biti prepoznat na još više svjetskih lokacija zahvaljujući Corsairovoj logistici.

"Personalizirane tipkovnice koje potrošači mogu modificirati jedan su od najbrže rastućih trendova u perifernom prostoru za igre", rekao je izvršni direktor Corsaira Andy Paul u objavi i dodao: “Drop se pokazao kao jedan od lidera u ovom prostoru i s Corsairovim globalnim otiskom, očekujemo značajan rast brenda Drop u cijelom svijetu. Također smo uzbuđeni što možemo ponuditi specijalizirane Corsair i Elgato proizvode zajednici entuzijasta s kojom Drop radi.”

Financijski uvjeti preuzimanja nisu objavljeni.