Hrvatska pošta preuzela startup za dostavu Locodels

Digitalna platforma koja je zamišljena kao "Uber za pakete", Locodels, postat će dijelom sustava Hrvatske pošte, koja tako ulazi na tržište alternativnih modela dostave

Sandro Vrbanus četvrtak, 17. listopada 2019. u 22:00

Startup Locodels pokrenut je u Zagrebu 2015. godine. Funkcionirao je kao digitalna platforma za spajanje onih koji žele poslati paket unutar grada i u vrlo kratkom vremenu, s osobama koje bi pružale takvu uslugu brze gradske dostave. Osnivač Locodelsa je hrvatski "serijski poduzetnik" Stevica Kuharski, a prije dvije godine ovaj startup je dobio i investiciju Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Danas je objavljeno kako je Locodels prodan Hrvatskoj pošti, koja je preuzela 100%-tno vlasništvo nad njime. U priopćenju Hrvatske pošte navodi se kako će kupoprodaja biti zaključena do kraja studenoga.

"Za Hrvatsku poštu ovo predstavlja ulazak na tržište alternativnih modela dostave", izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo i napomenuo kako je plan da gradska dostava preuzeta od Locodelsa bude prije svega ponuđena poslovnim korisnicima.

Stevica Kuharski okarakterizirao je ovaj posao kao veliki poticaj državnih tvrtki startup zajednici te snažan potencijal daljnjeg rasta usluge. Cijena po kojoj je Locodels prodan Hrvatskoj pošti nije objavljena.