Poljska platforma za e-trgovinu Allegro preuzima Mall.hr

Internetska trgovina Mall.hr dio je veće akvizicije kojom Allegro preuzima regionalnu Mall grupu za ukupno 881 milijun eura

Sandro Vrbanus subota, 6. studenog 2021. u 12:35

Allegro, Poljska platforma za kupovinu i jedna od najvećih platformi za e-trgovinu u Europi, preuzima vlasništvo nad Mall.hr. Allegro je objavio da je pristao na kupnju 100% Mall Group a.s. i WE|DO CZ od njihovih sadašnjih dioničara PPF, EC Investments i Rockaway Capital. Navedena je i ukupna cijena od 881 milijun eura, dobivena na temelju procjene od 925 milijuna eura prilagođene za dug i slične stavke od 44 milijuna eura. Konačna cijena mogla bi se povećati za dodatnih do 50 milijuna eura.

Kupljeno poslovanje uključuje imovinu e-trgovine Mall Group i logističku imovinu WE|DO, koja se nalazi u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Poljskoj. Na kraju financijske godine 21. ožujka, Mall Group je postigla bruto vrijednost robe od 930 milijuna eura, bruto maržu od 14% i EBITDA prag rentabilnosti.

François Nuyts, izvršni direktor tvrtke Allegro, kaže: "Tijekom dva desetljeća, Allegro je postao omiljeno mjesto za kupnju potrošača u Poljskoj. Zajedno s Mall Groupom, sada ćemo moći poboljšati svakodnevni život ne samo 18 milijuna kupaca koje već služimo, već i doprijeti do ostatka Europe s našom ponudom. Kupci će imati koristi od poboljšanog izbora, cijene i pogodnosti, dok će zajednička baza od oko 135.000 trgovaca moći 'jednom objaviti, prodavati posvuda'.”

Stvaranje lidera e-trgovine u Srednjoj i Istočnoj Europi

Povezivanje Mall Groupe i Allegra uspostavit će vodeću platformu za e-trgovinu u cijeloj regiji, donoseći niz popularnih robnih marki – uključujući Mall.hr, mimovrste, czc.cz, WE|DO i naravno Allegro, Ceneo i eBilet – ispod jednog krova. Klijenti zajedničke platforme moći će iskoristiti prednosti SMART! programa kao i mnoge pogodnosti lojalnosti kao što su besplatne dostave, fintech proizvodi ili pristup B2B platformi.

Mall Group je uspostavio nekoliko tvrtki za e-trgovinu u Srednjoj i Istočnoj Europi, povezujući veliku bazu klijenata, snažan promet, vrlo popularne robne potrošačke marke i iskusne timove širom zemlje. Sporazum će grupi omogućiti pristup prekograničnom ispunjenju Mall Groupe i velikoj logističkoj infrastrukturi, dok Allegro donosi svoju stručnost na tržištu i najsuvremeniju tehnologiju za ubrzavanje zajedničkog rasta.

Pojedinosti transakcije

Transakcija će se financirati kombinacijom dionica i novčane naknade koja se sastoji od 53,6% isplate u novcu, financirane gotovinom u blagajni i novim dugom, te 46,4% naknade za dionice ili gotovinu. Allegro ima pravo, po vlastitom nahođenju, izdati dionice dioničarima Mall Groupe koji prodaju dionice ili povećati novčanu isplatu. Zaključenje transakcije podliježe uobičajenim antitrustovskim i regulatornim odobrenjima i očekuje se da će se zaključiti do kraja prve polovice 2022.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi