Snapdragon 8150: Novi detalji o arhitekturi i frekvencijama

Internetska stranica WinFuture navodi određene detalje o budućem Snapdragon 8150 čipu koji bi trebao nadomjestiti aktualni Snapdragon 845

Matija Pavlić srijeda, 10. listopada 2018. u 06:00

Internetska stranica WinFuture objavila je nove iscrpnije detalje o novom Qualcommovom high-end Snapdragon 8150 čipu koji bi trebao zamijeniti aktualni Snapdragon 845.

Prema dostupnim internim dokumentima, osam jezgri i dalje je organizirano u dva klastera (jedan za postizanje visokih performansi i drugi za energetsku učinkovitost).

Konkretno ponovno se radi o prilagođenoj arhitekturi, pri čemu će snažnije Gold procesorske jezgre raditi na taktu od 2,6 GHz, dok bi energetski učinkovite Silver procesorske jezgre trebale raditi na taktu od 1,7 GHz. Grafička komponenta trebala bi raditi na taktu od 650 MHz.

Sam čip trebao bi biti realiziran u 7-nanometarskom proizvodnom procesu te imati veličinu koja odgovara onoj njegova 10-nanometarskog prethodnika.

Navodna cijena navodno mu je veća, porasla je s 48 američkih dolara za Snapdragon 845 na 53 američkih dolara. Službeno predstavljanje Snapdragon 8150 čipa očekuje se u prosincu (trebao bi biti predstavljen tijekom Qualcommove konferencije na Havajima).