Koji robotski usisavač pere i usisava?

Dugo ste razmišljali o tome trebate li nabaviti robotski usisavač, ali jednostavno se do sada niste uspjeli odlučiti na taj korak. No, otkako su se u posljednje vrijeme pojavili modeli koji osim što usisavaju, i peru podove, shvatili ste da je vrijeme da nabavite svoj primjerak. O tome kako se koristi robotski usisavač i koji model istovremeno pere podove i usisava, čitajte u nastavku

Mall.hr četvrtak, 24. ožujka 2022. u 10:02

Nitko od nas ne voli čišćenje, pogotovo kada ulazimo u razdoblje ljepšeg i toplijeg vremena koje nas poziva da budemo vani i iskoristimo vrijeme za druženje s obitelji i prijateljima. No, sunčano vrijeme redovito pokazuje koliko se prašine nakuplja u domu, i kako ne biste trebali imati spuštene rolete ili zatvorene škure cijelo vrijeme, odlučili ste nabaviti robotski usisavač. Odlična ideja!

Koje su prednosti robotskog usisavača?

Robotski usisavač je uređaj koji umjesto vas usisava podove u vašem domu (ili uredu!), zahvaljujući čemu vi ne trebate. Ako se pitate koji robot usisavač kupiti, to ovisi o vašem budžetu, ali i životnim okolnostima.

Ako imate kućne ljubimce koji otpuštaju dlaku, tada potražite posebne modele ili pak posebne dodatke koji će lako riješiti i problem otpalih dlaka.

U slučaju da u vašem kućanstvu žive i djeca, ali i drugi ukućani koji često prljaju podove, tada je robot usisavač koji pere i usisava idealno rješenje za vas.

Prednosti robotskog usisavača su višestruke: ako se odlučite za model kojim se upravlja uz pomoć aplikacije na mobilnom telefonu, tada ga možete pokrenuti i kada se ne nalazite u svom domu. Zamislite, na primjer, da vam se nenajavljeno najave gosti dok ste na poslu, a stan ili kuća nisu usisani već danima. Tada uz pomoć aplikacije jednostavno možete pokrenuti svoj robotski usisavač i kada se vratite dočekat će vas usisan dom i moći ćete mirno dočekati goste.

Robot usisavač iskustva su u velikoj većini slučajeva vrlo pozitivna, a naravno da ovise o kvaliteti i cjenovnom razredu usisavača. Skuplji modeli u pravilu imaju bateriju koja dulje traje, što znači da usisavač može s jednim punjenjem usisati veću površinu. Naravno, opremljeniji su i s više opreme, mnogi od njih „pamte“ gdje su stali kada im se baterija ispraznila i nakon punjenja se vraćaju na to mjesto kako bi nastavili s radom, a pojedinim je modelima moguće odrediti i virtualne zidove kao granice koje prostorije ne treba usisavati.

Koji model nudi odličan omjer cijene i kvalitete?

Xiaomi robot usisavač nudi savršen omjer cijene i kvalitete zato što spada u srednji cjenovni razred, a nudi cijeli spektar različitih mogućnosti koje će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Istovremeno, Xiaomi robotski usisavač ima mogućnost i pranja podova. U spremnik za tekućinu potrebno je usuti vodu, a s donje strane usisavača postaviti krpeni podmetač i onda to robotski usisavač koristi kako bi oprao podove istovremeno dok usisava.

Kako koristiti robotski usisavač?

Najveća prednost kod robotskog usisavača u odnosu na tradicionalne i klasične usisavače jest što on radi sam i nema potrebe da ga vi koristite. Ovisno o modelu, potrebno je redovito čistiti prostor za skupljenu prljavštinu u uređaju ili u bazi, te, ako ima mogućnost pranja podova, redovito nadopunjavati spremnik za vodu, i po potrebi, oprati krpeni podmetač.

Većina modela se automatski vraća u bazu kada im se baterija počinje prazniti, tako da uglavnom nećete trebati brinuti o punjenju, već samo o tome da je baza ukopčana u struju.

Napredniji modeli „pamte“ prostor koji usisavaju tako da znaju gdje su stali i kojim putem trebaju ići, dok oni jednostavniji imaju senzore koji ih upozoravaju na nadolazeće prepreke i zidove kako bi ih usisavači mogli jednostavno zaobići.

Što se tiče vas, ako imate jednostavniji model, trebate ga samo pokrenuti na bazi ili usisavaču, ovisno o modelu, dok kod naprednijih modela uz robotski usisavač dolazi i aplikaciju uz čiju ga je pomoć moguće pokrenuti, ali i postaviti raspored usisavanja kako biste uvijek bili sigurni da je vaš dom očišćen i usisan.

 

Dakle, ako tražite uređaj koji će vam olakšati održavanje čistoće u domu, tada razmislite o robotskom usisavaču, jer osim što će usisati umjesto vas, oslobodit će vam vrijeme koje ćete moći provoditi na način koji vam je puno draži i zabavniji.