Lenovo i FC Internazionale Milano jačaju pobjedničko partnerstvo

Lenovo podiže službeno tehnološko partnerstvo na novu razinu i postaje sponzor na poleđini kultnog Interovog dresa

Lenovo PR subota, 17. srpnja 2021. u 00:56

Lenovo i svjetska nogometna asocijacija Football Club Internazionale Milano (Inter) nadogradili su višegodišnje partnerstvo i zauzeli mjesto na poleđini kultnog dresa tima, počevši od sezone 2021./2022. Lenovo je službeni Globalni Tehnološki Partner od 2019. godine, gdje je igrao ključnu ulogu u transformiranju digitalnog iskustva kluba, pružajući Interovom trening-centru Suning u Appiano Gentileu, kao i njihovom sjedištu važnu pametniju tehnologiju.  

Od poslužitelja, uređaja za upravljanje podacima, uređaja za pohranu i uređaja za pametnu suradnju, preko prijenosnih računala, monitora i dodatne opreme, Lenovo će kao dio nadograđenog partnerstva podržavati Inter tehnologijom za prikupljanje i upravljanje velikim količinama podataka, procesima transformacije te u postizanju boljih rezultata na i izvan terena. Pametnija tehnologija tvrtke Lenovo Interu omogućuje digitalizaciju povijesnih arhiva i dokumenata radi lakšeg pristupa podacima.

Interovo nasljeđe nema premca. Jedini je klub koji je sudjelovao na najvišoj razini talijanskog nogometa od osnutka 1909. godine, osvojivši 19 naslova u Seriji A, a oni su i trenutni talijanski prvak.

Partnerstvo s tvrtkom Lenovo donijelo je niz poboljšanja operativnih performansi za Inter od 2019. godine:

  • Interove performanse i brzina obrade podataka poboljšani su za 20 posto, upravljajući s preko 100 milijuna GPS podatkovnih točaka prikupljenih tijekom protekle dvije sezone za vrijeme treninga, uključujući 60 milijuna podataka povezanih s igračima koji se još moraju raspraviti;
  • Računalna snaga Lenovo poslužitelja smanjila je vrijeme koje je Interu potrebno za obradu izvještaja za 25 posto;
  • Pohrana podataka tvrtke Lenovo ključna je za podržavanje 50.000 sati digitalnih videozapisa koji su dostupni kao dio upravljanja medijskim sredstvima (MAM), omogućavajući pohranjivanje 400 terabajta digitalnog sadržaja u Inter digitalnoj arhivi;
  • Pruža jedan od najnaprednijih tokova rada za analizu performansi u Italiji, omogućavajući poboljšanu stabilnost, fleksibilnost, skalabilnost i sigurnost. 

Sponzorstvo istaknuto na dresu

Nadograđeni sponzorski ugovor o službenom dresu unaprjeđuje jedinstvo dvaju kultnih brendova i njihove zajedničke vrijednosti u visokim performansama i neumoljivim inovacijama. Strateški plasman logotipa Lenovo na željenom mjestu na poleđini dresa momčadi dovest će do značajnog povećanja vidljivosti branda u Seriji A i Coppa Italiji.

Globalni tehnološki partner

U protekle dvije godine Lenovo je postao duboko ugrađen u klub kao njegov Globalni Tehnološki Partner. To uključuje integriranje rubnih poslužiteljskih uređaja kako bi se omogućila još veća učinkovitost u prikupljanju i obradi podataka, kao i u računalima visokih performansi, monitorima i uređajima za pametnu suradnju tvrtke Lenovo. Prema najnovijem sporazumu, Lenovo će pružiti Interu cjelovito IT rješenje za hardver, softver i podršku:

  • Tehnologija igrača: Moć pohrane i obrade podataka bez premca oslobodit će analitiku i razvoj igrača. Strukturirane i nestrukturirane podatkovne točke pružit će taktički uvid u kondiciju igrača i analizu utakmica. Tijekom treninga, Global Positioning System (GPS) također se koristi za analizu brzine igrača, udaljenosti, radnog opterećenja i utjecaja na cjelokupnu izvedbu momčadi, a sve to kako bi se oformio Interov raspored treninga. Podatke će koristiti tim tijekom treninga ne samo za pregled utakmica, već i za strateško planiranje sljedećih utakmica.
  • Tehnologija navijača: Okupljajući više od 50 milijuna navijača (s više fanova u Aziji nego bilo koji drugi talijanski klub), Lenovo tehnologija poboljšava iskustva utakmica i otvara prozor u svakodnevne aktivnosti ove legende nogometa. Rješenje tvrtke Lenovo za upravljanje medijskim sredstvima (MAM) osigurava Interu ogromnu internetsku arhivu digitalnih sredstava, uključujući 50 000 sati videozapisa, koji su lako dostupni i prilagodljivi na zahtjev. Na primjer, navijači mogu unijeti svoje ime i datum rođenja u Interovu digitalnu arhivu kako bi saznali što se dogodilo u klubu tijekom njihova života.
  • Poslovna tehnologija: Lenovo pametnu tehnologiju prilagođava sadašnjim potrebama Intera te pruža stručnost za tehnološki razvoj sjedišta kluba i objekata za trening. Uvodeći ih u budućnost poslovanja, vodeća svjetska hardverska i softverska rješenja tvrtke Lenovo uključuju prijenosna računala ThinkPad ™, monitore ThinkVision ™ i uređaje za suradnju ThinkSmart ™ te još više remote / hibridne suradnje i pojednostavljivanja poslovnih operacija. Korištenje Lenovo pametnije tehnologije omogućilo je Interu neometanu suradnju putem web konferencija i rada na daljinu.  

Korporativni izvršni direktor FC Internazionale Milano, Alessandro Antonello, izjavio je: „Fuzija nogometa i tehnologije sada je od ključne važnosti za vođenje Intera do novih uspjeha - od načina na koji komuniciramo s našim navijačima do alata koje imamo na raspolaganju - ovo Lenovo partnerstvo u samom je središtu svega toga. Drago nam je što produbljujemo naše partnerstvo s tvrtkom Lenovo: zajedno možemo potaknuti inovacije kako bismo Inter učinili tehnološki sve naprednijim i spremnijim za budućnost."

„Od prvog okupljanja, naše tehnološko partnerstvo s FC Internazionale Milano donijelo je stvarna opipljiva poboljšanja u izvedbi. Više od sponzorstva, ovo je susret pobjedničkih mentaliteta posvećenih kontinuiranom uspjehu kako na terenu, tako i izvan njega”, govori Luca Rossi, predsjednik Inteligent Devices Group, Lenovo. „Usredotočeni smo na odvažnu viziju koja će omogućiti pametniju tehnologiju za sve te nam je želja nastaviti jačati naše partnerstvo kako bismo postigli stvarni napredak u digitalnoj transformaciji Intera u klub budućnosti za sljedeću generaciju navijača i širu zajednicu."