Live stream konferencije u koronakrizi

Audio Video Rješenja donose veliku promjenu u organizaciji dogadaja s vlastitim live streaming platformama i opremom za streamanje konferencija i webinara

AVR.hr četvrtak, 12. studenog 2020. u 13:41

Kriza uzrokovana virusom COVID-19 pogodila je jako event industriju. Live eventi se većinom otkazuju, jer se organizatori moraju boriti s epidemiološkim mjerama. Kao i u mnogim sektorima, organizatori evenata i konferencija moraju se prilagoditi novonastaloj situaciji, a upravo su te prilagodbe iznjedrile nove trendove i live stream konferencije.

Audio Video Rješenja donose veliku promjenu u organizaciji dogadaja s vlastitim live streaming  platformama i opremom za streamanje konferencija i webinara. Webinari i streaming eventi uživo i nisu neka novost, ali strelovito dobivaju na popularnosti, ponajprije zbog krize uzrokovane koronavirusom.

Prijenos uživo emitira video i audio na jednom mjestu gledateljima ili slušateljima putem weba. Događaji se mogu snimati i u stvarnom vremenu, te emitirati putem platformi za streaming uživo s profesionalnim kamerama i mikrofonima. Audio Video Rješenja svojom opremom, iskustvom i tehničkom podrškom omogućuju pristup konferenciji ljudima koji inacče ne bi mogli prisustvovati.

Streaming događaja ostat će standard i nakon koronakrize

Organizatori konferencija primijetili su sve veću popularnost streamanja uživo putem YouTube kanala i društvenih mreža, pa su sličan princip primijenili i na svoje događaje. S dostupnošću streaminga uživo, organizatori koji prije nisu imali tehnologiju ili pristup streamingu uživo, sada mogu lako emitirati svoju konferenciju.

Streaming eventi i dogadaji uživo imaju i jasan marketinški potencijal. Širi doseg uz veću vidljivost ipak je samo jedna od prednosti virtualnih događaja. Snimanje događaja također pruža arhivske snimke koje organizacije mogu objavljivati u malim dijelovima na svojim kanalima na društvenim mrežama tijekom cijele godine.

Prijenosi uživo i hibridni događaji bili su uobičajeni i ranije, ali ne u ovako velikoj mjeri. U neposrednoj budućnosti tvrtke nemaju stvarnog izbora nego učiniti svoje događaje virtualnima, ako ne žele to otkazati. U jednom će trenutku ponovno biti dozvoljena velika javna okupljanja, dopuštajući organizatorima događaja da planiraju svoje konferencije i na klasičan način. No, s praktičnošću, fleksibilnošću i smanjenjem troškova koje nude virtualni događaji, ne možemo se ne zapitati jesu li događaji za streaming uživo ipak novi standard.Zvučnici uz koje zabava nikada ne prestaje

DALI Opticon 5 Black

51 - 32,000 Hz, 30 - 150W, 88.0 dB, 891 x 195 x 310 mm, 15.6 kg

8.099 9.589 kn Kupi

Novi dizajn stereo pojačala s zaslonom za jednostavnije korištenje

VINCENT SV-121

2x80W/8 Ohm, 2 x 130W/7 Ohm output, 20Hz, 90dB, 430 x 95 x 380mm, 10kg

3.999 kn 4.999 kn Kupi

Po mjeri i ukusu ljubitelja glazbe

MAGNAT HUMIDOR

75 / 150 watts, 90 dB, 34 – 50000 Hz, 140 x 245 x 258 mm, 4.5 kg

3.749 kn 4.299 kn Kupi