White Shark dodjeljuje stipendiju za četverogodišnji studij razvoja računalnih igara na Algebri

'Stipendijom želimo podržati gaming entuzijaste i sve mlade koji svoju karijernu budućnost vide u perspektivnoj industriji razvoja videoigara', rekao je Stjepan Šmit, vlasnik domaćeg igraćeg brenda White Shark

Bug.hr srijeda, 7. lipnja 2023. u 22:04

White Shark dodjeljuje punu stipendiju za četverogodišnji prijediplomski studij razvoja računalnih igara na Algebri. Kandidati će se morati prijaviti s ispunjenom zamolbom za stipendiju, prosječnim srednjoškolskim prosjekom ocjena od najmanje 4,2 te samostalnim projektom iz područja razvoja računalnih igara.

Cilj ove stipendije je podržati igraće entuzijaste i mlade koji žele graditi karijeru u industriji razvoja videoigara. Kandidati za prijavu trebaju poslati zamolbu, životopis te dodatne dokumente poput potvrde o rezultatima na natjecanjima iz računarstva, informatike i matematike, pisma preporuke i industrijskih certifikata. Stipendija će biti aktivna sve dok student redovito ispunjava svoje obveze tijekom godina studija.

Kandidati koji žele sudjelovati na natječaju za stipendiju, trebaju poslati svoje prijave i dokumente na adresu e-pošte stipendija@algebra.hr do 1. srpnja 2023. Više informacija može se pronaći na službenim stranicama Algebre.

Za završavanje studija potrebno je 240 ECTS bodova

Algebra je, inače, krajem prošloga mjeseca održala službeno predstavljanje prvog hrvatskog prijediplomskog studija za razvoj. Prema njihovim riječima, fokus novog studija bit će na praktičnom znanju. Predavači i asistenti dolazit će iz industrije igara, a ispiti i nastava bit će usmjereni na rješavanje problema.

Kao što smo tada pisali, programerski kolegiji činit će dvije trećine cjelokupnog programa, dok će posljednju trećinu činiti kolegiji za dizajn igara, umjetnost, produkciju, marketing i poslovanje te praksu. Studij će trajati osam semestara, odnosno četiri godine, a studenti će za njegovo završavanje trebati prikupiti 240 ECTS bodova. Nastava će se održavati na hrvatskom i/ili engleskom jeziku.