HyperX Cloud II Core Wireless - Smanjen, pojeftinjen

Jednostavnija varijanta popularnog headseta nudi bežično povezivanje za manju cijenu od modela prema kojemu je dobio ime

Borna Pleše ponedjeljak, 15. siječnja 2024. u 08:15
Specifikacije
Izvedba Zatvoreni, naglavni
Driveri 53 mm (10 Hz – 21.000 Hz)
Vrsta priključka 2,4 GHz Wi-Fi
Masa 290 g
Jamstvo 2 godine
Dojam Manja cijena znači uštedu na materijalima korištenima u izradi, ali, srećom, ne i na kvaliteti zvuka

Popularni modeli periferije obično dobiju i jeftiniju opciju koja dijeli vizualni identitet, ali s nekim uštedama, zbog kojih su dostupni po nižoj cijeni. Nekad se radi o uštedi na kvaliteti izrade, materijalima ili ključnim komponentama, ali ponekad nas iznenade time što u nekim segmentima zasjene čak i svoju skuplju alternativu. Cloud II Core neobičan je headset po tome što smo u njemu prepoznali nekoliko takvih osobina, ali ne nužno u onim elementima u kojima smo očekivali.

Sama srž

To da je Core verzija headseta Cloud II jeftinija od "obične", vidi se u dizajnu. Ukupne dimenzije su manje, a neki materijali korišteni u izradi manje su udobni. Na bitnim mjestima, poput metalnih "vilica" koje spajaju slušalice s obručem, dva su uređaja identična. Najnezgodniji detalj dizajna nema veze s uštedom, već samo s nepromišljenim smještajem komponenti. Naime, tanke žice, koje spajaju slušalice, nisu smještene unutar obruča, već su izvučene van, pa biste za njih mogli zapinjati. U svakom slučaju, morat ćete paziti kada rukujete s headsetom, da ih ne oštetite.

Osnovne kontrole upravljaju mikrofonom i glasnoćom te uključuju i isključuju uređaj, iako će se on automatski isključiti nakon nekoliko minuta neaktivnosti
Osnovne kontrole upravljaju mikrofonom i glasnoćom te uključuju i isključuju uređaj, iako će se on automatski isključiti nakon nekoliko minuta neaktivnosti

Na desnoj slušalici nalaze se kontrola glasnoće slušalica i aktivnosti mikrofona te USB-C ulaz za punjenje, kao i tipka za uključenje i isključenje. Spajanje se obavlja samo preko 2,4 GHz prijemnika, dakle, nema podrške za Bluetooth.

Pitanje formata

Manje dimenzije headseta dvosjekli su mač. S jedne strane, uređaj je kompaktniji i lakše se prenosi, što je vrlo poželjna osobina kod bežičnih headseta. Nažalost, slušalice će neugodno stiskati one koji imaju veće uši, ili nose nakit na njima. U kombinaciji s lošijim materijalom jastučića, u odnosu na osnovni Cloud II, Cloud II Core nije idealan za dulje nošenje, ako vam ne pristaje idealno.

U paketu dolazi osnovna oprema: odvojivi mikrofon, punjač i bežični prijemnik
U paketu dolazi osnovna oprema: odvojivi mikrofon, punjač i bežični prijemnik

Srećom, uštede u proizvodnji ograničene su na korištene materijale, a iznutra je sve ostalo isto. Cloud II Core raspolaže 53-milimetarskim driverima, s rasponom od 10 Hz do 21 kHz, koji su performansama usporedivi s onima na novijem Cloudu III Wireless. Premda nas zvuk tog headseta nije oborio s nogu, jer smo smatrali da bi za traženih 170 eura morao biti bolji, u okviru osjetno jeftinijeg Cloud II Corea pretvara se u njegovu komparativnu prednost. I dalje nam se čini da je naglasak na sredini raspona, ali nema slabosti na najdubljim i najvišim tonovima. Zvuk je iznimno čist, razgovijetan i nema znaka distorzije čak ni na većim glasnoćama. Upravljanje zvukom obavlja se pomoću aplikacije Ngenuity, i čini nam se da slušalice bolje reagiraju na igranje s ekvilizatorom od svoje skuplje rodbine, pa time također ugodno iznenađuju. Podrška za DTS Headphone: X standard znači da se u igrama, koje ga podržavaju, može jasno locirati izvore zvuka, možda ne s najvećom preciznošću, ali osjetno bolje negoli u običnoj stereo konfiguraciji. Niža cijena ovaj headset čini zanimljivom opcijom čak i u usporedbi sa skupljim bežičnim Cloudovima. Pitanje udobnosti čini nam se kao glavna prepreka, ali u slučaju da otkrijete da vam Cloud II Core dobro pristaje, mogli biste biti ugodno iznenađeni njegovim mogućnostima.

HyperX Cloud II Core Wireless

  • Trajanje baterije
  • Kvaliteta zvuka
  • Uske slušalice i jeftiniji konstrukcijski materijali dovode u pitanje udobnost
Izrada 6
Mogućnosti 8
Isplativost 7
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 120 eura Prikaži sve cijene Ustupio: HyperX
Bug 375 veljača 2024.