Amazon predstavio Sparrow, novu robotsku ruku

Novi inteligentni robotski sustav, koji koristi algoritme strojnog učenja, pojednostavljuje proces premještanja pojedinačnih proizvoda u pripadajuće spremnike prije nego što se zapakiraju.

Tomislav Stanković subota, 12. studenog 2022. u 20:32
📷 Image: Amazon
Image: Amazon

Amazon u svojim skladištima rukuje s milijunima proizvoda svih oblika i veličina zbog čega su odlučili uložiti još više u istraživanje i razvoj kako bi poboljšali individualno rukovanje proizvodima. Samo su prošle godine obradili približno 5 milijardi paketa tj. ili više od 13 milijuna paketa dnevno.

Kako su i naveli u objavi, kritični dio njihovog procesa isporuke proizvoda događa se prije nego što se artikli uopće zapakiraju za otpremu kupcima.

Sparrow će preuzeti zadatke koji se ponavljaju istovremeno unapređujući sigurnost. Tako će zaposlenici moći usmjeriti svoje vrijeme i energiju na ostale aktivnosti.

Nakon što Sparrow, koristeći računalni vid i umjetnu inteligenciju, postavi proizvode u pripadajuće spremnike ostatak automatiziranog sustava će preusmjeriti pakete na različite lokacije u skladištu prije nego što započnu svoje putovanje u procesu isporuke.

Hidraulički usisni sustav može podizati predmete različitih težina te identificirati oko 65% cjelokupnog inventara proizvoda tvrtke pomoću senzora za identifikaciju na temelju niza različitih parametara, uključujući veličinu, oblik i bar kodove.