CoolerMaster na Computexu 2023 – Igraći stolac s haptičkim motorom

Cooler Master iskoristio je Computex 2023, predstavivši mnoštvo noviteta, među kojima je i prva igraća stolica na svijetu s haptičkim motorom

Matej Markovinović četvrtak, 1. lipnja 2023. u 08:06

Ovoga se tjedna održava računalni sajam Computex 2023, a među izlagačima se našao i Cooler Master, tajvanski proizvođač računalnog hardvera i periferije, koji je predstavio mnoštvo noviteta. U nastavku ćemo istaknuti nekoliko za koje smatramo da su najzanimljiviji, a informacije o ostalim, novopredstavljenim proizvodima, moguće je pronaći na službenoj stranici proizvođača.

MasterLiquid 360 Ion

Zvijezda Cooler Masterovog izlaganja na ovogodišnjem Computexu, svakako je hladnjak MasterLiquid 360 Ion, koji ima 2,1-inčni LCD zaslon. Uparen je s pumpom za vodeno hlađenje s dvije komore te tri Mobius 120P ARGB ventilatora, a kako kažu iz tvrtke, namijenjen je za računalne entuzijaste.

MK770 Hybrid

Za ljubitelje mehaničkih tipkovnica, Cooler Master je predstavio MK770 Hybrid. Radi se o hibridnoj bežičnoj tipkovnici koja dolazi sa zamjenjivim Kalih Box V2 mehaničkim prekidačima, strukturom brtve (gasket structure) i dvostrukim PBT tipkama. Tu je, naravno, i RGB osvjetljenje, a valja napomenuti da tipkovnica dolazi u šarenoj (Be it Macaron) i klasičnoj sivo-crnoj boji (Space Gray).   

MM712 Pro

MM712 Pro, novi je Cooler Masterov igraći miš, koji se može pohvaliti PAW3395 optičkim senzorom koji ide i do 26.000 DPI-ja. Tu su i optički mikro prekidači koji bi, prema tvrdnji proizvođača, trebali izdržati 70 milijuna klikova. Radi se, također, o bežičnom mišu, koji teži 56 grama.

Motion 1

Motion 1 prvi je igraći stolac na svijetu koja dolazi s haptičkim motorom. Cooler Master ga je napravio u suradnji s tvrtkom D-BOX, kako bi, barem prema njihovim tvrdnjama, pružili igračima premium iskustvo sjedenja uz mnoštvo ergonomskih značajki.

Qube 500 Flatpack Case

Kako navode iz Cooler Mastera, kućište Qube 500 Flatpack namijenjeno je onima koji žele nešto jednostavno i lagano složiti od nule. Kućište, inače, ima dva utora za 280-milimetarske radijatore i prostora za osam ventilatora. Sa zapremninom od 33 litara, iz tvrtke kažu da je izrazito kompaktno, a napominju i da dolazi u ekološkom pakiranju napravljenom od recikliranog materijala.