Devolver kroz krvavu konferenciju predstavio tri igre

Kao i prošle godine, Devolver Digital se usmjerio na sprdanje igraće industrije i standardnih praksi, a usput su predstavili domaći SCUM i još dvije igre

Mateja Šop utorak, 12. lipnja 2018. u 06:00

Ako ste prošle godine pratili E3 vjerojatno ste čuli koju je prašinu podigla konferencija koju je održao Devolver Digital. Zapravo, ne znamo možemo li to uopće nazvati konferencijom, budući da su zaposlili glumicu koja je na lijep i nimalo vulgaran način pričala o igraćoj industriji. U svakom slučaju, uspješno su dobili pozornost koju su tražili, a isto su odlučili ponoviti i ove godine.

Prezentacija je trajala dvadeset minuta i predlažemo da je pogledate u cijelosti ako želite pogledati što Devolver misli o trenutnom stanju u igraćem svijetu. Mi ćemo se usmjeriti na tri najave koje su podijelili s igračima.

Domaća survival igra SCUM dobila prvi konkretan prikaz

Novu survival igru s otvorenim svijetom imena SCUM prvi puta smo vidjeli za vrijeme sajma PAX East koji se održao početkom ove godine. Na njoj zajedno rade Croteam i Gamepires, a Devolver koji je zadužen za izdavanje igre odlučio nam je pokazati kako će to približno izgledati.

Nalazite se u ulozi zatvorenika koji je mora sudjelovati u natjecanju u kojem je glavna nagrada ostati živ. Morate se boriti protiv vremenski uvjeta, beštija koje lutaju i naravno drugih sudionika među kojima ima i hodajućih mrtvaca. U SCUM-u ćete moći napraviti svoj lik i podesiti ga po želji, a timovi obećaju dosad neviđenu kontrolu nad time, kao i nad sustavom progresije.

SCUM će biti dostupan putem Steamovog Early Access programa u kolovozu ove godine, a ako želite možete proučiti i službene stranice na kojima ima nešto više informacija.

My Friend Pedro izgleda veoma akrobatski

Za ovu igru ćemo vam reći službeni opis i pokazati kako izgleda, pa možete vidjeti da li je to nešto što bi vam moglo biti zanimljivo. "My Friend Pedro je nasilni balet o prijateljstvu, mašti i naporu jednog čovjeka koji na nagovor svjesne banane mora uništiti sve što mu se nađe na putu. Da, dobro ste to pročitali. Strateško korištenje ciljanja u više smjerova, usporenog filma i stilističkog razbijanja prozora stvara senzacionalne akcijske sekvence u eksplozivnoj borbi kroz nasilno podzemlje."

My Friend Pedro izaći će početkom iduće godine za PC i Nintendo Switch, a ako želite, službene stranice vam stoje na raspolaganju.

Metal Wolf Chaos zbilja dobiva reizdanje

Glasine koje su kružile prije početka sajma E3 potvrđene su sinoć za vrijeme Devolverove konferencije. Sklopili su partnerstvo s From Softwareom i zajedno s timom General Arcade rade na reizdanju igre koja je do sada bila dostupna isključivo u Japanu i to za originalni Xbox. Nova verzija igre zove se Metal Wolf Chaos XD i slogan joj je "Mech America Great Again".

Ova mech pucačina donosi poboljšanu grafiku i gameplay, a bit će dostupna do kraja godine za PC, Xbox One i PlayStation 4. Službene stranice trenutno nisu u funkciji, ali zato možete posjetiti one na Steamu koje također kriju nešto informacija.

Ostale vijesti iz Devolvera stižu za vrijeme sajma

Za Devolver je ova prezentacija bila samo uvod u ono što će prikazati za vrijeme sajma koji službeno počinje sutra. Danas će Serious Sam 4: Planet Badass dobiti gameplay prikaz, a osim toga će nas sigurno iznenaditi i brojnim drugim indie igrama. Uz to, ako ste zainteresirani, trenutno na Steamu možete kupiti njihove igre po sniženim cijenama.