Huawei na IFA-i 2022 predstavio brojne novitete

Huawei je na berlinskom IFA 2022 sajmu potrošačke elektronike predstavio brojne novitete, među kojima se posebno istaknula nova 10 serija mobitela napravljena s fokusom na prednju kameru

Matej Markovinović ponedjeljak, 5. rujna 2022. u 06:00

Huawei je na IFA-i 2022, jednom od najvećih sajmova potrošačke elektronike na svijetu, predstavio brojne novitete – nova 10 i nova 10 Pro mobitele, MateBook X Pro laptop, tablet MatePad Pro i Watch D pametni sat.

Huawei nova 10 i nova 10 Pro

Huaweijeva nova 10 serija mobitela donosi ultraširoku prednju kameru od 60 MP, koja može snimati videozapise u 4K rezoluciji. Uz spomenuti 60-megapikselni senzor, nova 10 Pro ima i dodatnu portretnu kameru od 8 MP.

Oba modela na stražnjoj strani imaju kameru od 50 MP te brojne značajke za obradu slike, a tu je i brzo punjenje. Huawei nova 10 Pro „debeo“ je 7,88 milimetara, dok je nova 10 sa svojih 6,88 milimetara još tanji.

Huawei MateBook X Pro

Huawei je na IFA-i predstavio i MateBook X Pro, svoje najnovije lagano prijenosno računalo. Riječ je o laptopu koji ima 14,2-inčni 3,1K FullView zaslon, Intel Core procesor 12. generacije te Huawei Shark Fin Fan rashladni sustav.

Osim toga, MateBook X Pro ima touch pad sustav s Free Touch značajkom koja podržava osam kontrola gestama, uključujući snimanje zaslona, podešavanje svjetline te pojačavanje i smanjivanje zvuka.

Huawei MatePad Pro

Huaweijev najnoviji vodeći tablet, MatePad Pro, dolazi s 12,6-inčnim OLED Real Color FullView zaslonom s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz te omjerom zaslona i tijela od 90 posto. Tablet također ima i razne značajke za višezadaćnost, uključujući App Multiplier i Multi-Window podršku.

Uz MatePad Pro može se koristiti i druga generacije Huawei M- Pencil pametne olovke, kao i  tvrtkina pametna magnetska tipkovnica.

Huawei Watch D

Huawei je ranije ove godine najavio Watch D, a sada ga je i predstavio na IFA-i u Berlinu. Riječ je o satu koji može mjeriti krvni tlak te elektrokardiogram korisnika. Dolazi i s funkcijama cjelodnevnog praćenja SpO2 i otkucaja srca, omogućavajući tako postavljanje automatskih podsjetnika kod niske razine kisika u krvi, lošeg ritma spavanja ili prevelike izloženosti stresu.

Huawei Mobile Services (HMS)

Huawei je na IFA-i 2022 spomenuo i svoj HMS ekosustav, istaknuvši da ga razvijaju velikom brzinom. Kažu da AppGallery trgovina aplikacija ima 580 milijuna korisnika, od kojih se preko 45 milijuna nalazi u Europi. Broj aplikacija porastao je za 147 posto.