Ipak ni ove godine ništa od IFA-e, sajam se vraća tek 2022.

Berlinski sajam potrošačke elektronike trebao se održati u fizičkom obliku u rujnu, no zbog neizvjesnosti oko zdravstvene situacije, pogotovo u Aziji, pravog sajma niti ove godine neće biti

Sandro Vrbanus četvrtak, 20. svibnja 2021. u 05:09

IFA Berlin, jedan od najvećih svjetskih sajmova potrošačke elektronike i kućanskih uređaja, prije samo mjesec dana objavio je kako će se ove godine njihova priredba održati na tradicionalnom prostoru berlinskoga sajma, u punoj veličini i kao pravi, fizički događaj. Međutim, sada je objavljeno kako se to ipak neće dogoditi.

Odluku o otkazivanju fizičkog sajma organizatori su donijeli nakon konzultacija sa stručnjacima za javno zdravstvo i mnogim drugim dionicima. Prema njima, osnovni pokazatelji javnozdravstvene situacije u svijetu nisu se u posljednje vrijeme kretali u pravom smjeru, kojem su se nadali. Sve veća nesigurnost o stanju u svijetu kroz nekoliko mjeseci, pogotovo zbog nepovoljnog razvoja pandemije u Južnoj Aziji, doveli su do toga da brojni izlagači i posjetitelji ponovno razmotre svoju odluku o dolasku u Berlin u rujnu.

Otkazana IFA 2021

Dodatni razlog za otkazivanje fizičkog sajma jest i činjenica da su prostori sajma privremeno pretvoreni u punktove za cijepljenje, a takvima će i ostati duže nego se ranije planiralo. U konačnici je donesena teška i razočaravajuća odluka, poručuju iz organizacije, da se IFA održi primarno online, umjesto od 3. do 7. rujna u Berlinu.

Pripreme za povezane događaje, izložbu Berlin Photo Week i konferenciju SHIFT Mobility, nastavljaju se prema planu. Organizatori tehnološkog sajma svoje će napore sada usmjeriti ka povratku fizičkog sajma u punom sjaju. Plan je održati ga od 2. do 6. rujna 2022. godine.