Ovogodišnji E3 besplatan za gledatelje, detalji slijede uskoro

ESA je objavila kako će ovogodišnji sajam interaktivne zabave E3 2021 biti besplatan za posjetitelje, no nije jasno hoće li u potpunosti biti digitalan ili planiraju kakvu fizičku prisutnost izlagača

Damir Radešić petak, 2. travnja 2021. u 12:42

Nakon što je portal VGC objavio kako će za određene sadržaje ovogodišnjeg sajma E3 trebati platiti određenu naknadu, te da će u potpunosti biti digitalan, oglasila se i ESA koja ga organizira. Na Twitteru su naime objavili kako će E3 2021 biti besplatan za sve posjetitelje i da će im biti dostupni apsolutno svi sadržaji, dok je glasnogovornik tvrtke za GameSpot potvrdio da ne planiraju premium sadržaje koji bi bili sakriveni "običnim" smrtnicima, odnosno onima koji ne žele za njih platiti. Nadodao je i kako će dodatne detalje objaviti vrlo brzo, što bi bilo u redu obzirom da smo već ušli u travanj.

Naime, E3 se tradicionalno održavao početkom ili sredinom lipnja, te je svojevremeno bio najznačajniji sajam igraće industrije za kojeg su se pripremali svi izdavači i developeri. Tijekom burne povijesti često su mijenjali poslovnu politiku, pa je sajam malo bio otvoren za posjetitelje, malo samo za poslovne partnere, a prije par godina ga je po broju posjetitelja prestigao Gamescom. Da stvar bude gora, mnogi izdavači su ga polako napuštali, poput PlayStationa i Electronic Artsa koji su organizirali vlastita okupljanja za sljedbenike, a svoj sajam je za ovo ljeto najavio i Microsoft koji je, kako znamo, kupio Bethesdu i zasigurno ima što zanimljivo pokazati. Kako god bilo, u iščekivanju smo novih vijesti glede ovog, za nas gamere, značajnog događaja.