Galaxy A serija pametnih telefona čini gotovo dvije trećine Samsungove prodaje

Mid range A serija bila je glavni 'radni konj' u čitavom Samsungovom portfelju pametnih telefona posljednjih nekoliko godina. Uređaji su dobili široku popularnost na globalnoj razini, snalazeći se dobro na različitim tržištima

Matej Markovinović četvrtak, 17. ožujka 2022. u 11:38

Samsungova Galaxy A serija pametnih telefona čest je i povoljan izbor mnogih korisnika, kojima nisu toliko važne flagship specifikacije. Da su modeli poput A12, A32, A52 i A72 popularni, dokazuju i novi podaci istraživačke tvrtke Counterpoint Research.

Naime, Galaxy A serija najpopularnija je u Samsungovoj ponudi, čineći tako 58 posto tvrtkine prodaje pametnih telefona u 2021. godini, prenosi Android Central.

Foto: Counterpoint Research
Foto: Counterpoint Research

Mid range A serija bila je glavni 'radni konj' u čitavom Samsungovom portfelju pametnih telefona posljednjih nekoliko godina. Uređaji su dobili široku popularnost na globalnoj razini, snalazeći se dobro na različitim tržištima“, rekla je vodeća analitičarka u Counterpoint Researchu, Liz Lee.

Valja istaknuti da ovo izvješće dolazi tik prije Samsungovog predstavljanja novih modela iz A serije (Galaxy A53 5G i Galaxy A73 5G), za koje Lee navodi da će biti krucijalni za Samsungov ostanak ispred konkurencije.

„Osim ovih brojki, očekivani novi uređaji, posebice A73 5G, važni su jer će se izravno natjecati s najpristupačnijim modelima vodećih kineskih marki“, zaključila je Lee.